Cum va fi vremea în săptămâna 17 – 23 septembrie

Urmatorul interval va fi caracterizat de o vreme deosebit de calda pentru aceasta perioada a anului, insa spre finalul saptamanii tara noastra va fi traversata de un front rece foarte compact, ce va aduce prima racire serioasa din ultimele 3 luni. Pana la erodarea blocajului anticiclonic totusi, temperaturile maxime vor urca pana spre 30-32 de grade in sudul tarii si 27-29 de grade in regiunile intracarpatice. Sansele de precipitatii vor fi aproape nule pana sambata dupa-amiaza, pe nicaieri in tara nefiind asteptate precipitatii. De sambata dupa-amiaza si pe parcursul zilei de duminica, odata cu racirea isi vor face aparitia si precipitatiile, ce se vor semnala insa cu precadere in vest, centru si in nord.

Luni vremea va fi frumoasa in toata tara, cu un cer variabil spre mai mult senin. Vantul va sufla slab pana la moderat in sudul litoralului si slab in restul tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 22 si 27 de grade in jumatatea nordica a tarii si 24-29 de grade in cea sudica, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei, iar cele mai ridicate in sudul Olteniei.

Marti cerul va fi senin in toata tara. Vantul va sufla slab pana la moderat in sudul litoralului si slab in restul tarii (precum in ziua precedenta). Temperaturile maxime se vor situa in general intre 23 si 28 de grade in Transilvania si Maramures, 27-31 de grade in Banat, Crisana si Oltenia si 24-29 de grade in Muntenia, Dobrogea si Moldova, cel mai „racoare” urmand sa fie in nordul Moldovei.

Miercuri vremea va continua sa fie frumoasa peste tot, fara sanse de precipitatii pe niciunde in tara. Vantul va sufla slab pana la moderat in jumatatea sudica si slab in cea nordica. Temperaturile maxime vor fi incadrate in general intre 24 si 29 de grade in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei), 26-31 de grade in Banat, Crisana si Oltenia si 24-29 de grade in Muntenia, Dobrogea si Moldova.

Joi cerul se va mentine senin in toata tara. Vantul va sufla slab pana la moderat in sudul litoralului si slab in restul teritoriului. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 25-30 de grade Celsius la nivelul aproape intregii tari, cu cele mai scazute valori asteptate in depresiunile din estul Transilvaniei si in extremitatea nordica a Moldovei, iar cele mai ridicate in sudul Banatului si al Olteniei.

Vineri vremea va fi frumoasa si deosebit de calda in toata tara. Vantul va sufla slab pana la moderat in sud-vest, nord-est si sud-est si slab in restul regiunilor. Temperaturile maxime vor fi aproape identice cu cele ce se vor inregistra joi si vor fi cuprinse in general intre 25 si 30 de grade Celsius la nivelul intregii tari, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei, iar cele mai ridicate in sudul Banatului si in Lunca Dunarii.

Estimarea abaterilor termice pentru seara zilei de sambata. In vestul tarii se va raci accentuat, in timp ce in regiunile extracarpatice temperaturile vor scadea abia de duminica. Sursa: tropicaltidbits.com, model GFS.

In week-end vremea va fi schimbatoare, sambata caldura continuand sa persiste in sudul tarii, in timp ce in vest, centru si nord dupa-amiaza va intra un front rece (venit dinspre nord-vestul continentului) insotit de ploi pe arii relativ extinse. Pentru moment nu se intrevede acumularea unor cantitati foarte insemnate de apa, doar la munte existand sanse sa se inregistreze pana la 10-15 mm. Duminica racirea se va face resimtita si in sudul tarii, insa precipitatiile aici vor fi mult mai putine, Carpatii Meridionali urmand sa constituie un adevarat baraj in calea formatiunilor noroase.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.