Vremea de vineri 17 mai până duminică 19 mai

Sfârșitul de săptămână va aduce o vreme în general instabilă în majoritatea regiunilor țării, ca urmare a influenței unei vaste arii depresionare centrate în zona bazinului Mării Negre. Pe spații extinse îndeosebi în jumătatea estică a teritoriului vor cădea averse de ploaie însoțite de descărcări electrice, iar local în Moldova, estul Transilvaniei și în Muntenia cantitățile de apă vor fi mai însemnate (20-30 de mm). Din punct de vedere termic totuși, vremea va fi ușor mai caldă decât ar fi normal pentru mijlocul lunii mai, dinspre zona Peninsulei Anatolia urmând să fie advectat un aer tropical. Astfel, maximele termice vor ajunge până spre valori de 28-29 de grade Celsius în Câmpia de Vest și în sudul Olteniei și al Munteniei.

Vineri vremea va fi usor instabila in toata tara, pe spatii relativ extinse urmand sa cada averse de ploaie ce vor fi insotite razlet si de fenomene electrice. Doar cu totul izolat la munte se vor strange cantitati de apa de pana la 10-15 mm, potrivit Vremea.ro. Vantul va sufla slab in cea mai mare parte a tarii, cel mult slab pana la moderat in Moldova, Baragan si Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 19 si 24 de grade in Transilvania, Maramures, Banat, Crisana si Oltenia si 22-27 de grade in Muntenia, Dobrogea si Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in sudul litoralului.

Sambata cerul va fi mai mult noros in estul Romaniei, unde vor cadea averse de ploaie insotite de fenomene electrice pe arii extinse, iar local cantitatile de apa vor ajunge pana la 15-20 de mm, mai ales in Moldova si in sudul Baraganului. Unele averse slabe de ploaie se vor semnala si in vestul tarii, dar numai in mod izolat. Potrivit Vremea.ido.ro, vantul va sufla moderat in Baragan si in Dobrogea si mai mult slab in restul regiunilor. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 23 si 28 de grade Celsius la nivelul intregii tari, cu cele mai scazute valori asteptate in depresiunile din estul Transilvaniei si pe litoral, iar cele mai ridicate in sudul Olteniei.

Precipitatiile estimate a se acumula in intervalul de 24 de ore: sambata ora 06:00 – duminica ora 06:00. Apasă pe imagine pentru detalii. Sursa: kachelmannwetter.com, model ICON, DWD.

Duminica vremea va fi instabila in aproape toata tara (mai ales in cursul dupa-amiezii), local urmand sa cada averse de ploaie insotite de descarcari electrice. Cantitatile de apa estimate a se acumula pe parcursul zilei de duminica vor fi in general nesemnificative, doar izolat la munte urmand sa se stranga pana la 10-15 mm de apa. Vantul va sufla slab pana la moderat in Moldova, Baragan, Dobrogea si estul Transilvaniei si mai mult slab in celelalte regiuni. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 21-26 de grade in Transilvania, Maramures, Dobrogea si Moldova si 24-29 de grade Celsius in Banat, Crisana, Oltenia si Muntenia, din nou cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in sudul extrem al Olteniei.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.