Vremea în săptămâna 6 – 12 august

Urmatorul interval va fi caracterizat printr-o vreme calduroasa, unele regiuni din tara noastra urmand sa aiba parte de cele mai ridicate temperaturi din acest sezon, in Banat valorile termice maxime urmand sa urce pana spre 35-36 de grade, nefiind excluse cu totul izolat si inregistrarea unor temperaturi de pana la 37 de grade Celsius. Indicele de disconfort termic va atinge si depasi usor pragul critic de 80 de unitati, mai ales in contextul in care umiditatea din apropierea solului va fi destul de ridicata, indeosebi in Campia de Vest.
Din punct de vedere al aspectului, vremea va fi in general frumoasa in regiunile extracarpatice, unde sunt asteptate sa cada unele averse slabe de ploaie numai cu totul izolat, in timp ce in vest, centru si nord acestea isi vor face aparitia ceva mai frecvent, insa si aici vor fi de asemenea slabe cantitativ si se vor semnala cu precadere deasupra masivelor montane.

Luni partea sudica a unui slab front atmosferic va afecta vestul, centrul si nordul tarii, local fiind asteptate sa cada averse de ploaie insotite de descarcari electrice, in general slabe cantitativ. Vantul va sufla slab in cea mai mare parte a tarii, cel mult slab pana la moderat in nord-vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 27 si 32 de grade in Transilvania si Maramures (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in sud-vestul Transilvaniei), 29-34 de grade in Banat si Crisana, 30-35 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 27-32 de grade in Moldova.

Marti unele averse slabe de ploaie isi vor face aparitia in sud-estul tarii si la munte, indeosebi in cursul dupa-amiezii, in timp ce restul regiunilor tarii se vor bucura de un cer mai mult senin. Vantul va sufla slab pana moderat in estul tarii si mai mult slab in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi situate in general intre 26 si 31 de grade in Transilvania, Maramures si Crisana, 30-35 de grade in Banat, Oltenia si Muntenia, 27-32 de grade in Dobrogea (cu cele mai scazute valori asteptate pe litoral, potrivit prognozei Vremea.ro) si 25-30 de grade in Moldova.

Miercuri in prima parte a zilei in sud-estul extrem vor mai fi posibile cateva averse slabe de ploaie in mod local, pentru ca mai apoi in cursul pranzului acestea sa se semnaleze cu totul izolat doar in zonele montane. Vantul va sufla slab pana la moderat in sud-est si mai mult slab in restul tarii. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 27 si 32 de grade in Transilvania si Maramures, 30-35 de grade in Banat si Crisana, 29-34 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea (din nou cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in zona litorala) si 26-31 de grade in Moldova.

Joi deasupra tarii noastre se va mentine un camp de presiune ridicata, astfel incat cerul va fi variabil spre mai mult senin in majoritatea regiunilor. Doar la munte cu totul izolat in cursul pranzului se vor dezvolta unii nori cumulonimbus, din care vor cadea averse de ploaie insotite razlet si de descarcari electrice. Vantul va sufla moderat in sud-vestul si in sud-estul extrem al tarii si mai mult slab in rest. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 28-33 de grade in Transilvania, Maramures si Crisana, 31-36 de grade in Banat, 30-35 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea (cu cele mai ridicate valori asteptate in partea estica a Luncii Dunarii) si 27-32 de grade in Moldova.

Vineri vremea va fi frumoasa in toata tara, cu un cer variabil spre mai mult senin. Doar spre miezul noptii in vestul extrem vor exista conditii pentru producerea unor averse slabe de ploaie insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla moderat in sud-vest, nord-est si in sud-est, in restul regiunilor acesta urmand sa fie mai mult slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 27 si 32 de grade in Transilvania si Maramures, 30-35 de grade in Banat si Crisana si 28-33 de grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in nordul extrem al Moldovei si in sudul litoralului.

Cantitatile de apa estimate a se acumula in aceasta saptamana. Dupa o lunga perioada destul de umeda la nivelul tarii noastre, urmatoarea saptamana va fi relativ „uscata”, aversele de ploaie urmand sa se semnaleze cu precadere deasupra masivelor montane. Sursa: kachelmannwetter.com, model ECMWF.

In week-end vremea se va mentine calda spre deosebit de calda in cea mai mare parte a tarii, cu valori termice maxime ce vor urca la pranz pana spre 26-31 de grade in jumatatea nordica si 29-34 de grade Celsius in cea sudica. In timp ce sudul si estul se vor mentine sub un cer mai mult senin, in regiunile intracarpatice o serie de fronturi atmosferice de o intensitate redusa vor aduce local unele averse de ploaie insotite de descarcari electrice si izolat de grindina, insa cantitatile de apa estimate a se acumula vor fi in general nesemnificative.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.