Cum va fi vremea în weekend-ul 10 – 11 aprilie în România

Finalul de săptămână va aduce în continuare o vreme rece în comparație cu normalul climatologic al acestei perioade, dinspre nord-vestul continentului urmând să fie advectat un aer de origini polar-maritime. Precipitațiile în schimb vor fi puține spre inexistente, în zona României urmând să se solidifice un nucleu de presiune ridicată. Duminică valorile termice vor reveni la cote mai apropiate de media climatologică (în special în regiunile intracarpatice), însă diminețile vor rămâne reci pe întreg parcursul week-end-ului.

Vineri vremea va fi in ameliorare ca aspect fata de ultimele zile, doar local in centrul si estul tarii urmand sa se mai semnaleze unele averse slabe de ploaie, in timp ce la altitudini mai mari de 800 de metri forma precipitatiilor va fi solida.

Vantul va sufla moderat in nordul Carpatilor Orientali si mai mult slab in restul teritoriului.

Dimineata izolat in depresiunile intramontane minimele termice vor cobori pana spre pragul gerului, respectiv -10…-8 grade Celsius (recordul national absolut este de -14,4 grade Celsius la Miercurea-Ciuc).

Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 5 si 10 grade Celsius in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei) si 9-14 grade in celelalte regiuni.

Abaterile termice estimate a se inregistra in cursul dupa-amiezii de vineri. Vremea va fi rece spre deosebit de rece in toata tara, cele mai consistente abateri termice negative (fata de media climatologica) urmand sa se inregistreze la munte si in sudul extrem. Sursa: tropicaltidbits.com, model GFS.

Sambata vremea va fi in general frumoasa in toata tara, cu un cer variabil spre mai mult senin.

Dimineata, potrivit prognozei Vremea.ro, vor exista conditii pentru inregistrarea unor minime foarte scazute in depresiunile intramontane: pana la -10 grade Celsius, in mod izolat.

Vantul va sufla slab pana la moderat in nordul Carpatilor Orientali, in Crisana si in zona Carpatilor de Curbura si mai mult slab in restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 8 si 13 grade in Transilvania si Maramures, 12-17 grade in Banat si Crisana (cu cele mai ridicate valori asteptate in vestul extrem al judetului Timis) si 10-15 grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova.

Duminica vremea va continua sa se incalzeasca usor in toata tara si va redeveni normala termic pentru aceasta perioada.

Cerul va fi mai mult senin pe parcursul zilei, numai spre seara urmand sa apara unele innorari temporare in vest, insa fara a se produce precipitatii (deocamdata).

Vantul va sufla moderat spre tare in zona Banatului montan, moderat in nordul extrem al Moldovei si mai mult slab in celelalte regiuni.

Maximele termice vor urca la pranz pana spre 11-16 grade Celsius in Transilvania si Maramures, 15-20 de grade in Banat si Crisana si 12-17 grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in zona subcarpatica si in sudul litoralului.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.