Arhive categorie: Vremea în weekend

Prognoza vremii pentru weekendul următor în România.

Cum va fi vremea în weekend-ul 18 – 19 ianuarie

Sfârșitul de săptămână va aduce o vreme similară în țara noastră cu cea din ultimele zile, ca urmare a influenței unui vast câmp anticiclonic ce va fi greu de clintit de către fronturile atmosferice venite dinspre Oceanul Atlantic. Astfel, în continuare zonele de șes vor avea parte pe spații relativ extinse de ceață și nori stratiformi, iar local ceața va fi asociată și cu depunere de chiciură și fulguieli sau burnițe slabe. La deal și la munte în schimb, vremea va fi frumoasă și mai caldă față de zonele joase, acesta fiind efectul inversiunilor termice consolidate în ultimele zile.
Continuă să citești

Vremea în weekend-ul 11 – 12 ianuarie

După o săptămână cu adevărat hibernală în regiunile intracarpatice și în nordul Moldovei, perioada weekend-ului va aduce o încălzire a vremii, pe măsură ce anticiclonul azoric se va consolida și se va deplasa către est, advectand în mod implicit și un aer mai cald dinspre Oceanul Atlantic. Precipitațiile vor lipsi aproape cu desăvârșire, doar în jumătatea nordică a teritoriului urmând să se semnaleze câteva ploi slabe, în mod izolat. Ceața și norii joși vor mai persista local în Transilvania, regiune în care și valorile termice vor fi mai apropiate de media climatologică a perioadei.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în weekend-ul 4 – 5 ianuarie

Finalul de săptămână va aduce o vreme caldă spre deosebit de caldă pe întreg teritoriul țării noastre, însă nu vor lipsi și precipitațiile, care se vor semnala pe spații relativ extinse în regiunile intracarpatice, iar local și în sud și est. Cantitățile de apă estimate a se acumula nu vor fi semnificative, cu excepția pantelor nordice ale Carpaților Meridionali, unde se vor strânge până la 30 de mm de apă (sub formă de zăpadă). Cauza pentru aceste precipitații o va constitui un front atmosferic sosit dinspre nord-vestul continentului, asociat unui ciclon centrat în zona Scandinaviei, și care va aduce cu sine deasupra țării noastre o masă de aer polar-oceanic.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în weekend-ul 28 – 29 decembrie

Ultimul weekend al anului 2019 va aduce într-un final o răcire a vremii și ninsori pe spații mai extinse, însă nu în toată țara. Sudul și vestul teritoriului vor rămâne încă aproape în totalitate fără zăpadă, în condițiile în care ninsorile vor sosi în țara noastră pe o circulație a aerului mai atipică (dinspre nord), iar Munții Carpați vor constitui un baraj în calea maselor noroase. În Moldova vor fi și perioade cu ninsoare viscolita, iar stratul de zăpada va atinge local 10-15 centimetri, mai ales în zonele de deal din nordul regiunii.
Continuă să citești

Cum va fi vremea la final de săptămână

Următoarele zile vor continua șirul zilelor extrem de calde început după 10 decembrie, cu mențiunea că aerul rece se va mai apropia de țara noastră iar la începutul săptămânii viitoare în sfârșit temperaturile vor mai scădea. Până atunci însă, abaterile termice pozitive față de media climatologică vor fi foarte mari și vor ajunge până spre 14-16 grade Celsius, îndeosebi în zonele deluroase. Spre deosebire de ultimele zile, în week-end își vor face apariția și precipitațiile, îndeosebi în regiunile intracarpatice. În zonele joase vor fi numai ploi, în timp ce la munte doar la altitudini de peste 1800-2000 de metri vor predomina lapovitele și ninsorile.
Continuă să citești