Arhive categorie: Vremea în weekend

Prognoza vremii pentru weekendul următor în România.

Cum va fi vremea vineri și în weekend-ul 13 – 14 iunie

Sfârșitul de săptămână va fi dominat de către instabilitate atmosferică accentuată în țara noastră, o arie de presiune scăzută situată în bazinul vestic al Mării Negre urmând să contribuie la augmentarea umidității din troposfera joasă și medie. În consecință, în cea mai mare parte a teritoriului vor cădea averse de ploaie însoțite de frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie, iar izolat și de grindină mică sau medie. Din punct de vedere termic vremea nu va fi neapărat în concordanță cu aspectul cerului, temperaturile urmând să se încadreze în normele climatologice ale perioadei, cu maxime ce nu vor depăși 30-32 de grade Celsius.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în weekend-ul 30 – 31 mai

În ultimele zile ale lunii mai o depresiune atmosferică neobișnuit de adâncă pentru această perioadă va influența vremea în țara noastră prin temperaturi considerabil mai scăzute în comparație cu media climatologică, pe partea posterioară a ciclonului urmând să fie advectat un aer polar dinspre latitudini nordice. Centrul depresiunii va rămâne destul de departe de teritoriul României, astfel încât benzile de precipitații cele mai consistente nu vor trece graniță dinspre Ucraina / Republica Moldova înspre noi, însă câteva ploi în aversă, pe alocuri moderate cantitativ, își vor face apariția local în mare parte din țară.
Continuă să citești

Prognoza 20 – 24 mai: ploi torențiale până în week-end

Un robust ciclon mediteranean va aduce în prima parte a intervalului cea mai instabilă perioadă de până acum din sezonul cald 2020, îndeosebi în sudul țării fiind așteptate ploi torențiale însoțite de frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. După trecerea depresiunii, deși precipitațiile vor înceta în mare măsură, vremea se va răci, în Oltenia și Muntenia urmând să devină chiar deosebit de rece pentru această perioadă, cu maxime termice de numai 12-14 grade Celsius pe parcursul zilei de joi. În weekend vremea se va încălzi ușor și va deveni normală termic pentru ultima decadă a lunii mai în cea mai mare parte a țării, însă în jumătatea nordică vor reveni ploile în cursul zilei de duminică.

Continuă să citești

Cum va fi vremea în weekend-ul 16 – 17 mai

Configurația sinoptică la nivelul Europei va fi una destul de complexă în următoarele zile, cele două arii depresionare (una în nordul continentului, iar cealaltă în sud) fiind separate de un brâu anticiclonic. În țara noastră va fi de interes activitatea depresiunii din bazinul vestic al Mării Mediterane, care prin procesele de advecție pe partea sa anterioară va împinge un aer extrem de cald (mai ales pentru această perioadă din an) dinspre inima Saharei înspre zona Balcanilor. Precipitațiile vor fi relativ puține și se vor semnala îndeosebi în nordul țării sub formă de averse de ploaie localizate însoțite de fenomene electrice.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în weekend-ul 9 – 10 mai

După câteva zile mai răcoroase, când s-au semnalat precipitații solide inclusiv la altitudini de 800-1000 de metri, finalul de săptămână va aduce o vreme în încălzire progresivă, pe măsură ce circulația maselor de aer se va reorienta la nivelul continentului dinspre nord-vest-sud-est către sud-vest-nord-est, presiunea atmosferică urmând să fie în creștere ușoară de asemenea. Precipitațiile vor lipsi cu desăvârșire, iar cerul va fi mai mult senin pe întreg parcursul intervalului.
Continuă să citești