Arhive categorie: Vremea în weekend

Prognoza vremii pentru weekendul următor în România.

Vremea în weekend: prognoza pentru 8 și 9 iunie

Finalul săptămânii va aduce o vreme caldă pe teritoriul țării noastre, dar ușor instabilă îndeosebi în jumătatea estică. Atât sâmbătă cât și duminică vor cădea local averse de ploaie însoțite de fenomene electrice local la munte, în estul Transilvaniei, în Moldova, în Muntenia și în Dobrogea, iar local sau izolat și în celelalte regiuni. Cantitățile de apă vor fi pe alocuri mai însemnate în estul și sud-estul României, unde se vor acumula până la 30-40 de mm.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în weekend-ul 25 – 26 mai

Pe parcursul zilei de sâmbătă vremea va fi instabilă îndeosebi în jumătatea nordică a țării, unde vor cădea averse de ploaie însoțite de fenomene electrice și izolat de căderi de grindină, iar local cantitățile de apă vor ajunge până la 20-30 de mm, mai ales în zona Subcarpaților Moldovei. Unele averse de ploaie se vor semnala în mod izolat și în sudul României, însă vor fi slabe cantitativ. Cauza producerii acestor procese convective o va constitui prezența unui câmp depresionar cu centrul la nord de țara noastră, în zonă Ucrainei. Duminică vremea se va ameliora ca aspect la nivel național, câteva averse slabe de ploaie urmând să mai cadă izolat doar în zonele montane. Valorile termice vor fi situate ușor sub media climatologică a perioadei sâmbătă în aproape toată țara, însă de duminică se va încălzi, iar maximele vor urca până spre 29-30 de grade Celsius în sudul extrem al teritoriului.
Continuă să citești

Vremea de vineri 17 mai până duminică 19 mai

Sfârșitul de săptămână va aduce o vreme în general instabilă în majoritatea regiunilor țării, ca urmare a influenței unei vaste arii depresionare centrate în zona bazinului Mării Negre. Pe spații extinse îndeosebi în jumătatea estică a teritoriului vor cădea averse de ploaie însoțite de descărcări electrice, iar local în Moldova, estul Transilvaniei și în Muntenia cantitățile de apă vor fi mai însemnate (20-30 de mm). Din punct de vedere termic totuși, vremea va fi ușor mai caldă decât ar fi normal pentru mijlocul lunii mai, dinspre zona Peninsulei Anatolia urmând să fie advectat un aer tropical. Astfel, maximele termice vor ajunge până spre valori de 28-29 de grade Celsius în Câmpia de Vest și în sudul Olteniei și al Munteniei.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în weekend-ul 11 – 12 mai

Sfârșitul de săptămână va aduce o vreme ușor instabilă îndeosebi în jumătatea estică a teritoriului, unde mai ales sâmbătă local se vor semnala averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice. Din punct de vedere termic la nivel național vremea va fi ușor mai rece în comparație cu media climatologică a perioadei pe parcursul zilei de sâmbătă, în timp ce duminică temperaturile vor crește simțitor în aproape toată țara, cu maxime termice de până la 26 de grade Celsius în zona Luncii Dunării.
Continuă să citești

Vremea în intervalul 1 – 5 mai

Primele zile ale lunii lui florar vor aduce o vreme specifică începutului de sezon cald, respectiv cu instabilitate atmosferică, averse de ploaie și descărcări electrice în cea mai mare parte a României. După o lună aprilie în care circulația aerului în troposferă la nivelul Europei a fost relativ letargică, primele zile ale lui mai vor fi marcate de o accentuare a dinamicii atmosferice, în condițiile în care Oceanul Atlantic va fi destul de activ. Astfel, în fiecare zi din intervalul prognozat România va avea parte de ploi cu caracter de aversă, care local vor fi și însemnate cantitativ, mai cu seamă în regiunile vestice, nordice și centrale ale țării. Temperaturile, în pofida nebulozității pronunțate, nu vor fi prea scăzute (cu excepția zilei de miercuri), în cea mai mare parte a țării valorile termice urmând să se situeze în jurul mediei climatologice a perioadei, sau chiar ușor peste aceasta.
Continuă să citești