Arhive categorie: Vremea în weekend

Prognoza vremii pentru weekendul următor în România.

Cum va fi vremea în weekend-ul 24 – 25 iulie

Finalul de saptamana va aduce o vreme in incalzire in Romania, pe masura ce aria de presiune scazuta care a produs precipitatii bogate in majoritatea regiunilor in ultimele zile, va migra catre nord-est. Locul sau va fi luat de catre un maxim de presiune atmosferica, iar in acelasi timp dinspre nordul Africii va incepe sa fie advectat un aer tot mai fierbinte, pe partea anterioara a unui ciclon situat in zona Frantei.

Temperaturile vor ramane inca la valori apropiate de normalul perioadei in jumatatea estica, in timp ce in vest va fi mai cald cu pana la 3-4 grade Celsius in raport cu media climatologica.

Precipitatiile vor fi foarte putine si se vor semnala indeosebi in cursul dupa-amiezii de sambata la munte si in zonele adiacente.
Continuă să citești

Vremea în weekend-ul 10 – 11 iulie

Finalul de saptamana va aduce in jumatatea vestica a tarii o racire a vremii, pe masura ce extremitatea estica a unui front atmosferic asociat unei depresiuni situate in partea central-nordica a Europei va afecta tangential si Romania. Benzile frontale nu isi vor face aparitia si in estul tarii noastre, datorita unui camp de presiune ridicata prezent in zona Rusiei europene.

Precipitatiile vor fi in general putine si se vor semnala cu precadere in cursul zilei de sambata in vestul Romaniei. Vor fi averse, descarcari electrice frecvente, iar pe alocuri se va semnala si grindina de mici si medii dimensiuni. Cantitatile de apa nu vor fi foarte insemnate, doar in vestul Muntilor Apuseni urmand sa se stranga in mod izolat pana la 20-25 de mm.
Continuă să citești

Vremea în weekend-ul 19 – 20 iunie

Finalul de saptamana va aduce o vreme similara cu cea din ultimele zile, depresiunea retrograda (cu centrul in bazinul vestic al Marii Negre) care a afectat tara noastra pana acum urmand sa slabeasca in intensitate abia spre duminica seara.

Jumatatea estica a Romaniei va avea parte de o vreme inchisa si mai rece in comparatie cu media climatologica a celei de-a doua decada a lunii iunie, aici urmand sa ploua abundent pe intreg parcursul intervalului, cantitatile de apa fiind asteptate sa ajunga izolat pana la 50-70 de mm.

In acelasi timp, in vestul tarii cerul va fi variabil spre mai mult senin; fiind situate in extremitatea estica a unei advectii de aer tropical dinspre nordul Africii, si temperaturile vor fi destul de ridicate in Banat, Crisana si vestul Olteniei, cu valori de pana la 32-33 de grade in vestul extrem al Banatului.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în weekend-ul 12 – 13 iunie

Finalul de saptamana va aduce o vreme variata din punct de vedere al fenomenelor meteorologice, in contextul unor temperaturi in continuare usor mai scazute in comparatie cu media climatologica a perioadei.

Sambata (precum in zilele precedente) se vor dezvolta nori convectivi mai ales in zonele de deal si de munte, unde vor cadea averse de ploaie insotite de fenomene electrice pe spatii relativ extinse.

Duminica frontul rece al unui talveg depresionar desprins dintr-un viguros ciclon islandez va aduce precipitatii pe spatii extinse mai ales in jumatatea nordica a teritoriului, concomitent cu o scadere a temperaturilor in majoritatea regiunilor.

Continuă să citești

Cum va fi vremea în weekend-ul 29 – 30 mai

Finalul de saptamana va aduce o vreme rece in majoritatea regiunilor tarii, pe fondul influentei unei depresiuni atmosferice situate in estul Europei, care va advecta pe partea sa posterioara un aer polar-continental dinspre latitudini nordice. Cel mai rece va fi in regiunile intracarpatice, insa si in sud valorile termice se vor situa sub media climatologica a ultimei decade a lunii mai (indeosebi in cursul zilei de duminica).

Precipitatiile vor fi si ele prezente, insa nu la aceleasi intensitati ridicate precum in zilele precedente. Va ploua local in Transilvania, Maramures, Moldova, Muntenia si Dobrogea (si numai pe alocuri in celelalte regiuni), iar la munte izolat se vor strange cantitati de apa de pana la 15-20 de mm. Tot la munte, la altitudini de peste 2000 de metri, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare, mai ales in cursul noptii de sambata spre duminica.
Continuă să citești