Arhive categorie: Vremea în weekend

Prognoza vremii pentru weekendul următor în România.

Cum va fi vremea în weekend-ul 20 – 21 aprilie

Un nucleu depresionar slab dezvoltat, situat în zona centrală a bazinului Mării Negre, va aduce o vreme mai răcoroasă decât în mod obișnuit pentru a două jumătate a lunii aprilie în zonele estice ale teritoriului. Abaterile termice negative nu vor fi foarte mari, însă vântul activ (îndeosebi pe parcursul zilei de vineri) va accentua senzația de frig. În centrul, sud-vestul și în vestul României temperaturile se vor situa în apropierea mediilor climatologice ale perioadei. Precipitațiile sub formă de ploaie vor fi și ele prezente cu precădere în jumătatea estică a teritoriului, în timp ce la munte (la altitudini de peste 1500 de metri) vor cădea mai aleși ninsori.
Continuă să citești

Vremea în weekend-ul 13 – 14 aprilie în România

Un amplu nucleu depresionar situat în partea centrală a bazinului mediteranean va continua să aducă ploi îndeosebi sub formă de aversă în majoritatea regiunilor țării noastre la sfârșitul săptămânii. Cele mai importante cantități de apă se vor înregistra în Banat și în Oltenia, unde pe parcursul întregului interval se vor acumula până la 30-50 de mm. Deși nebulozitatea va fi ridicată în toată țara, temperaturile se vor menține mai ridicate față de media climatologică a perioadei în Transilvania și Maramureș, în timp ce în restul regiunilor mai ales maximele termice vor fi ușor mai scăzute decât ar fi normal pentru a două decadă a lunii aprilie. Continuă să citești

Prognoza Vremea.ro pentru weekend-ul 5 – 7 aprilie

După o serie de zile ceva mai răcoroase pentru regiunile extracarpatice în special, următorul interval va propune o creștere ușoară a valorilor termice, pe măsură ce dinspre nordul Africii va fi advectat un aer tropical către sud-estul continentului pe partea anterioară a unui ciclon mediteranean. Același ciclon va da târcoale României în week-end, dar se va activa cu adevărat deasupra țării noastre abia de săptămâna viitoare. Până atunci, sunt așteptate să cadă doar ploi slabe locale în Banat, Transilvania, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, îndeosebi în cursul zilei de duminică. Crișana, Maramureșul și vestul Transilvaniei vor beneficia de cele mai ridicate maxime termice la nivel național, în condițiile în care în aceste regiuni precipitațiile mai degrabă vor lipsi, iar cerul se va menține mai mult senin. Continuă să citești

Cum va fi vremea în weekend-ul 30 – 31 martie

Ultimele zile ale lunii martie vor aduce o vreme frumoasă și caldă, pe măsură ce un vast anticiclon situat în vestul și centrul Europei se va extinde și către părțile estice ale continentului. Precipitațiile vor lipsi cu desăvârșire, singurul fenomen meteorologic notabil urmând să fie ceața, care se va forma temporar în cursul nopților și al dimineților local pe văi și în depresiuni. În estul Transilvaniei se va mai produce îngheț ușor în cursul nopților, însă pomicultura nu va fi afectată, avansul vegetației în zonele respective nefiind la același nivel precum în sudul teritoriului.
Continuă să citești

Vremea în weekend-ul 23 – 24 martie

Sfârșitul de săptămână va aduce o vreme frumoasă și caldă în majoritatea zonelor țării, în condițiile în care partea estică a unui anticiclon foarte extins peste bătrânul continent se va situa deasupra României. Precipitațiile vor fi aproape inexistente, doar în nordul extrem al țării fiind așteptate să cadă cu totul izolat câteva ploi slabe duminică. Vântul va fi singurul fenomen meteo demn de menționat, acesta urmând să sufle cu putere sâmbătă îndeosebi în Moldova, Bărăgan și Dobrogea.
Continuă să citești