Arhive categorie: Vremea în weekend

Prognoza vremii pentru weekendul următor în România.

Cum va fi vremea în weekend-ul 8 – 9 decembrie

Sfarsitul de saptamana va aduce o vreme inchisa in majoritatea zonelor tarii, dinspre vestul Europei urmand sa fim abordati de o serie de fronturi atmosferice succesive. Temperaturile se vor situa usor peste normele climatologice ale perioadei, dinspre Oceanul Atlantic urmand sa fie advectat un aer mai cald. Precipitatiile nu vor fi importante cantitativ, doar in Maramures urmand sa se stranga pana la 10-15 mm. La munte la altitudini mai mari de 1500 de metri va ninge viscolit si se va depune un strat subtire de zapada, cu precadere in masivele din vestul tarii.
Continuă să citești

Vremea în week-end: prognoza pentru mini-vacanța de 1 Decembrie

Luna noiembrie 2018 a fost una foarte atipica din punct de vedere meteorologic, inceputul sau fiind presarat cu recorduri de caldura, pentru ca ultimele zile sa fie cele mai reci inregistrate in noiembrie in ultimii multi ani. Patrunderea brutala de aer polar-continental inceputa marti va atinge apogeul in cursul weekend-ului, pe masura ce si cerul se va degaja de nori si vantul se va calma. Astfel, temperaturile maxime vor fi preponderent negative la nivel national, in timp ce minimele termice vor cobori pana spre valori extreme pentru luna lui brumar, de pana la -22 de grade in nordul Moldovei. Precipitatiile vor fi aproape inexistente, doar izolat in sud-est vineri urmand sa existe conditii pentru aparitia unor fulguieli slabe.
Continuă să citești

Vremea în weekend-ul 24 – 25 noiembrie

Dupa o perioada de 5-7 zile in care iarna si-a aratat coltii pentru prima data in acest sezon pe teritoriul tarii noastre, sfarsitul de saptamana se va face remarcat printr-un scurt intermezzo primavaratic, mai ales in jumatatea vestica a teritoriului. Desi norii vor fi prezenti in aproape toata tara pe intreg parcursul weekend-ului, precipitatii pe spatii mai extinse se vor semnala doar duminica (in vest si sud-vest). Temperaturile vor fi mai ridicate decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada, exceptie urmand sa faca doar Moldova, unde valorile termice se vor mentine in interiorul normelor climatologice ale perioadei, gratie stratului de zapada inca relativ consistent ce acopera in mod curent jumatatea de nord a regiunii.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în weekend-ul 10 – 11 noiembrie în România

Sfârșitul de săptămână va aduce o vreme frumoasă și deosebit de caldă în toată țara, acest week-end urmând sa fie cel mai probabil ultimul din anul 2018 în care temperaturile se vor apropia de 20 de grade Celsius. România rămânând constant într-un regim anticiclonic, nici precipitațiile nu își vor face încă apariția, doar cu totul izolat în estul teritoriului urmând să se semnaleze unele burnițe slabe. Singurul fenomen notabil va fi ceata, care în cursul nopților și al dimineților va scădea destul de mult vizibilitatea îndeosebi pe văi și în depresiuni.
Continuă să citești

Vremea în România la sfârșit de săptămână: căldură în weekend-ul 3 – 4 noiembrie

În contextul continuării advecției de aer tropical înspre teritoriul țării noastre, weekend-ul ce urmează va fi unul deosebit de cald pentru prima decadă a lunii noiembrie, cu temperaturi de vară, ce vor atinge chiar și 25-26 de grade Celsius în vestul țării. Precipitațiile vor fi aproape inexistente, singurele ploi slabe fiind așteptate să cadă izolat doar în vestul extrem al țării în prima parte a zilei de vineri. Cu toate acestea, în regiunile extracarpatice temperaturile vor fi limitate să crească foarte mult de către o pătură destul de compactă de nori stratiformi, formați ca urmare a umidității venite de pe Marea Neagră. Continuă să citești