Arhive categorie: Previziuni

Prognoza Vremea.ro pentru intervalul 10 – 13 iunie

Următoarele zile vor fi marcate de o vreme caldă în cea mai mare parte a țării, chiar deosebit de caldă pe parcursul zilei de joi, când în sudul țării se vor atinge primele temperaturi de 34-35 de grade Celsius din acest sezon cald. Umiditatea ridicată din atmosferă va face ca temperatura resimțită de corpul uman să fie considerabil mai ridicată decât cea reală; astfel, deși caniculă va fi doar cu totul izolat în sudul Olteniei, indicele de disconfort temperatură-umezeală va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități pe spații extinse în vestul, sudul și estul teritoriului. Datorită umezelii ridicate în cursul după-amiezelor se vor dezvolta nori convectivi, ce vor aduce local averse de ploaie în Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea și la munte, iar numai izolat în interiorul arcului carpatic. Cantitățile de apa estimate a se înregistra nu vor fi semnificative, doar cu totul punctiform urmând să se strângă până la 20-30 de mm.
Continuă să citești

Vremea în weekend: prognoza pentru 8 și 9 iunie

Finalul săptămânii va aduce o vreme caldă pe teritoriul țării noastre, dar ușor instabilă îndeosebi în jumătatea estică. Atât sâmbătă cât și duminică vor cădea local averse de ploaie însoțite de fenomene electrice local la munte, în estul Transilvaniei, în Moldova, în Muntenia și în Dobrogea, iar local sau izolat și în celelalte regiuni. Cantitățile de apă vor fi pe alocuri mai însemnate în estul și sud-estul României, unde se vor acumula până la 30-40 de mm.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în intervalul 3 – 6 iunie în România

Următoarele zile nu se vor diferenția din punct de vedere meteorologic de precedentele, în continuare țara noastră urmând să se afle sub influența unei perturbații troposferice de suprafață, care va aduce mai ales în cursul după-amiezelor averse de ploaie însoțite de fenomene electrice pe spații extinse în majoritatea regiunilor. Cantități de apă mai însemnate se vor înregistra în Oltenia, nordul Munteniei, vestul Moldovei și la munte, unde pe parcursului întregului interval se vor acumula în mod local 30-40 de mm, iar izolat 50-70 de mm. Din punct de vedere termic vremea va fi relativ normală pentru această perioadă, cu temperaturi maxime situate în general între 20 și 30 de grade Celsius la nivelul întregii țări.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în intervalul 28 – 31 mai

Următoarele zile vor aduce o vreme instabilă în majoritatea regiunilor țării, o perturbație atmosferică venită dinspre Marea Mediterană urmând să se deplaseze către nord-est, iar mai apoi să staționeze în apropierea bazinului Mării Negre. Vor cădea averse de ploaie însoțite de fenomene electrice și izolat de grindină pe spații extinse, iar local cantitățile de apă vor fi însemnate (până la 40-60 de mm). Din punct de vedere termic în schimb, vremea nu va fi la fel de potrivnică, temperaturile urmând să fie normale pentru această perioadă în vestul, centrul și nordul țării și mai caldă decât media climatologică în sud și est.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în weekend-ul 25 – 26 mai

Pe parcursul zilei de sâmbătă vremea va fi instabilă îndeosebi în jumătatea nordică a țării, unde vor cădea averse de ploaie însoțite de fenomene electrice și izolat de căderi de grindină, iar local cantitățile de apă vor ajunge până la 20-30 de mm, mai ales în zona Subcarpaților Moldovei. Unele averse de ploaie se vor semnala în mod izolat și în sudul României, însă vor fi slabe cantitativ. Cauza producerii acestor procese convective o va constitui prezența unui câmp depresionar cu centrul la nord de țara noastră, în zonă Ucrainei. Duminică vremea se va ameliora ca aspect la nivel național, câteva averse slabe de ploaie urmând să mai cadă izolat doar în zonele montane. Valorile termice vor fi situate ușor sub media climatologică a perioadei sâmbătă în aproape toată țara, însă de duminică se va încălzi, iar maximele vor urca până spre 29-30 de grade Celsius în sudul extrem al teritoriului.
Continuă să citești