Arhive categorie: Meteorologie

Cele mai calde ierni din România: începutul schimbării?

ierni-calde-zapadaExpresia “frig de ingheata pietrele” se potriveste cel mai bine iernii, doar e anotimpul in care vei gasi minimele absolute de temperatura. Si Romania a avut partea sa de ierni geroase de-a lungul timpului, asta o stie fiecare dintre noi. Dar nu e intotdeauna asa.
Continuă să citești

Ploaia de vară: cum se formeaza și cum calculează Vremea.ro șansele de precipitații

Ploaia este, de mii de ani, simbolul vietii si prosperitatii pe Pamant. Prezenta precipitatiilor, precum si forma si cantitatea acestora determina soarta recoltelor agricole care hranesc toata planeta, soarta multor sute de milioane de oameni care locuiesc in zone expuse inundatiilor, precum si evolutia florei si a faunei. Continuă să citești

Fascinanta poveste a prognozei meteo

Cuprins

“Ca la meteo”. Asa suna o melodie care face aluzie la prognozele pe care le fac specialistii si care e mai degraba ironica, sugerand ca aceste predictii sunt mai degraba inexacte si te pun “pe picior gresit”. Adevarul e insa ca majoritatea prognozelor emise de meteorologi sunt chiar foarte exacte, desi e la fel de adevarat si ca, dat fiind ca “prinzi” sute de mii de acest tip intr-o viata de om, e foarte posibil sa dai si de multe inexacte, mai ales cand vine vorba de cele care se refera la momente indepartate in timp.
Continuă să citești