Arhive categorie: Stiri meteo

Cum va fi vremea în weekend-ul 5 – 6 iunie

Finalul de saptamana va aduce in tara noastra o ameliorare a vremii atat din punct de vedere termic cat si in privinta precipitatiilor, pe masura ce depresiunea retrograda care a afectat mai ales jumatatea estica a Romaniei in zilele precedente va migra catre Ucraina, in timp ce un camp de presiune atmosferica ridicata va incepe sa se consolideze deasupra sud-estului Europei.

Temperaturile vor ramane mai scazute in comparatie cu media climatologica a primei decade a lunii iunie in estul Romaniei, insa abaterile termice negative nu se vor mai plasa cu foarte multe grade sub medie, in timp ce in vestul tarii valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, iar maximele chiar vor tinde catre pragul de 30 de grade Celsius pe parcursul zilei de duminica in Banat si in Oltenia.
Continuă să citești

Evenimente meteo notabile petrecute pe Glob în luna aprilie

Este greu de spus care a fost cel mai important eveniment meteo petrecut în aprilie pe Glob, dar am făcut o selecție cu cele care au ieșit cel mai mult în evidență. Ciclonul Maysak din Pacific, inundațiile din Chile sau tornadele puternice din SUA sunt doar câteva dintre aceste cazuri.
Continuă să citești