Arhive etichetă: topnews

Cum afectează vremea durerile articulare?

Cerul este senin dar glezna începe să te necăjească cu o durere de artrită. Ar putea fi o furtună la orizont? O simți în oase sau este doar o legendă? Sau poate durerile articulare anticipează de fapt, schimbările de vreme?
Crezi sau nu, „prognoza ta meteo” ar putea avea ceva validitate, datorită efectelor pe care schimbările de presiune barometrică le au asupra corpului tău.
Continuă să citești

Vreme rece în weekend-ul 9 – 10 octombrie

Finalul de saptamana va aduce o vreme rece in toata tara, chiar deosebit de rece pentru aceasta perioada in jumatatea sudica. Dinspre zona Rusiei europene va fi advectat un aer polar de origini continentale, acest aer urmand sa realizeze un cuplaj cu un talveg depresionar situat in bazinul central al Marii Mediterane. Astfel, depresiunea atmosferica nou-formata va migra catre nord-est, iar pe partea sa posterioara se va infiltra aerul rece venit dinspre nord.

Urmarile acestui proces de ciclogeneza mediteraneana clasica la nivelul tarii noastre vor fi urmatoarele: racire accentuata, ploi insemnate cantitativ (mai ales in sud-vest) si intensificari ale vantului la munte si in Banat. Tot la munte se vor semnala si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare la peste 1200-1400 de metri, iar la peste 1600-1800 de metri se va depune inclusiv strat de zapada.
Continuă să citești

Cum va fi vremea vineri, 1 octombrie, și în weekend

Finalul de saptamana va regasi tara noastra inca sub influenta unui regim anticiclonic, extremitatea sud-vestica a unei arii de presiune ridicata cu centrul in zona Moscovei urmand sa acapareze teritoriul Romaniei aproape in intregime. In consecinta, vremea va fi in general frumoasa in toate regiunile, desi vineri vor mai fi posibile unele ploi slabe izolate in vest, iar mai apoi cu totul izolat pe litoral.

Temperaturile vor fi in crestere usoara la nivel national fata de zilele precedente, cu toate ca in est si sud-est valorile termice se vor situa inca usor sub mediile climatologice specifice inceputului de luna octombrie.

Ca urmare a inseninarii cerului, in depresiunile intramontane din estul Transilvaniei si nordul Moldovei diminetile vor fi racoroase, cu minime cuprinse in general intre -5 si 0 grade Celsius.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în intervalul 28 – 30 septembrie

In urmatoarele zile vremea va intra intr-un proces de racire treptata, pe masura ce un aer polar de origini continentale va fi advectat pe partea posterioara a unui anticiclon situat in zona Muntilor Ural.

Romania se va afla la granita dintre acest anticiclon si un areal de presiune atmosferica ceva mai scazuta, intins din Sicilia pana spre Serbia.

Astfel, racirea cea mai accentuata se va produce in jumatatea estica a teritoriului, insa de precipitatii (mai ales sub forma de aversa) vor beneficia mai mult regiunile vestice si centrale, indeosebi in prima parte a intervalului; cantitatile de apa estimate a se acumula vor ajunge izolat pana la 20-30 de mm pe intreg parcursul intervalului in aceste regiuni.
Continuă să citești

Vreme caldă în weekend-ul 25 – 26 septembrie

Finalul de saptamana va aduce o vreme in incalzire in toata tara, pe masura ce aerul rece care a invadat intreaga jumatate estica a Europei in ultimele zile se va retrage inapoi spre nordul Rusiei europene. O zona de presiune atmosferica ridicata va incepe sa se consolideze deasupra sudului si sud-estului Europei, care va aduce cu sine de asemenea o vreme stabila, cu putine precipitatii.

Mai ales duminica temperaturile vor deveni mai ridicate fata de media climatologica in toata tara, iar in sud-vest sunt asteptate chiar si maxime de pana la 30 de grade Celsius.
Continuă să citești