Arhive etichetă: Vremea în Aprilie

Vremea în luna aprilie în România

Cum va fi vremea în weekend-ul 25 – 26 aprilie

Finalul de săptămână va aduce o vreme călduroasă pentru ultima decadă a lunii aprilie în toată țara, cu temperaturi maxime ce vor depăși ușor pragul de 25 de grade Celsius în sud. Sâmbătă un scurt pasaj frontal asociat unui talveg depresionar desprins dintr-un vast ciclon situat în zona Novaia Zemlea va aduce unele averse de ploaie slabe cantitativ local în jumătatea nordică a teritoriului. În urma frontului rece, în zonele joase din nordul țării temperaturile nu vor scădea prea mult duminică, o scădere ceva mai accentuată urmând să fie resimțita doar în zonele montante.
Continuă să citești

Cum va fi vremea de Paști

Paștele din acest an va fi unul dintre cele mai călduroase din istoria meteorologică a României, fapt cu atât mai remarcabil cu cât data la care se sărbătorește Paștele în 2020 este în a doua decadă a lunii aprilie. Cauza pentru această căldură neobișnuită o va reprezenta o depresiune mediteraneană cu centrul în zona Tunisiei, care va advecta pe partea sa anterioară un aer tropical dinspre Sahara înspre sud-estul continentului. Astfel, temperaturile în sudul României se vor apropia de pragul unei zile tropicale (30 de grade Celsius), în timp ce în nordul țării temperaturile se vor situa mai aproape de normalul climatologic al perioadei. De luni temperaturile vor scădea și în sud, pe măsură ce un front rece de slabă anvergură va traversa România de la nord la sud și va aduce precipitații sub formă de ploaie pe spații relativ extinse în majoritatea regiunilor.
Continuă să citești

Prognoza Vremea.ro pentru intervalul 13 – 16 aprilie

În următoarele zile vremea va trece printr-o succesiune foarte rapidă de la foarte cald la rece și apoi din nou la cald, în condițiile în care dinspre nord-vestul continentului pe parcursul zilei de marți va sosi un front atmosferic rece, pentru ca mai apoi advecția tropicală dinspre nordul Africii via Marea Mediterană să își reia locul. În urma frontului rece vor cădea și precipitații, predominant sub formă de ploaie în zonele de șes, dar și lapovițe și ninsori în zonele de deal înalt, la munte și în depresiunile intramontane (îndeosebi din nordul Moldovei). Poate însă cel mai semnificativ fenomen din acest întreg interval vor fi temperaturile extrem de scăzute ce se vor înregistra în cursul dimineții de miercuri-vom detalia în rândurile următoare.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în weekend-ul 11 – 12 aprilie

Finalul de săptămână va aduce o vreme caldă și în general frumoasă în toată țara. Singura diferență în aspectul vremii față de zilele trecute o vor face câțiva nori care se vor dezvolta în cursul după-amiezelor îndeosebi în zonele de deal și de munte, însă nu vor exista condiții pentru producerea precipitațiilor, țara noastră urmând să se afle în continuare sub incidența unui regim anticiclonic.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în intervalul 6 – 9 aprilie

În următoarele zile vremea din țara noastră va fi dominată de către un regim anticiclonic, câmpurile de presiune scăzută urmând să se situeze mult în largul Oceanului Atlantic. În consecință, vremea va fi frumoasă și caldă în toate regiunile, iar precipitații nu se vor semnala pe niciunde. Singurele fenomene notabile vor fi inversiunile termice care se vor produce în cursul dimineților în zonele joase, ca urmare a cerului senin și a vântului slab.

Continuă să citești