Vremea în weekend-ul 19 – 20 septembrie

Finalul de săptămâna va fi dominat de către o vreme frumoasă în țara noastră, deși pe parcursul zilei de sâmbătă aceasta va fi ușor mai rece față de media climatologică, iar vântul moderat va spori senzația de răcoare, îndeosebi în regiunile sudice. Precipitațiile vor lipsi cu desăvârșire, România urmând să se afle în continuare sub influența unui regim anticiclonic.


Sambata vremea va fi frumoasa in toata tara, cu un cer variabil spre mai mult senin.

Vantul va sufla moderat in jumatatea sudica a teritoriului si mai mult slab in cea nordica.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 18 si 23 de grade Celsius in Transilvania si Maramures, 21-26 de grade in Banat si Crisana si 19-24 de grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in zona litorala si in Bucovina.

Configuratia campurilor de presiune pentru dupa-amiaza zilei de sambata la nivelul Europei. In timp ce in Grecia furtuna tropicala fara precedent “Udine” va slabi in intensitate, la nivelul tarii noastre campul anticiclonic va fi in continuare unul extins, astfel incat vremea va fi frumoasa si stabila. Sursa: kachelmannwetter.com, model ICON-EU (DWD).Duminica
temperaturile vor creste usor fata de ziua de sambata, vremea urmand sa devina normala termic pentru aceasta perioada, iar cerul se va mentine mai mult senin in cea mai mare parte a tarii.

Numai temporar in cursul diminetii ceata isi va face aparitia local pe vai si in depresiuni, insa aceasta se va risipi rapid odata cu rasaritul Soarelui.

Vantul va sufla moderat spre tare in zona Banatului montan si slab, cel mult slab pana la moderat in restul regiunilor.

Maximele termice vor urca la pranz pana spre 19-24 de grade in Transilvania si Maramures, 23-27 de grade in Banat si Crisana (cu cele mai ridicate valori asteptate in zona Dealurilor de Vest) si 20-25 de grade Celsius in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.