Prognoza pentru începutul de săptămână 5 – 8 noiembrie

Următoarele zile vor continua să fie deosebit de calde pentru prima decadă a lunii noiembrie, în special ziua de luni, când se vor mai atinge 25 de grade Celsius în centrul și nordul teritoriului. Asta în contextul în care în ultimele zile majoritatea stațiilor meteo din Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana și-au stabilit noi recorduri de temperatură maximă pe luna noiembrie, unele stații doborându-și vechiul record cu nu mai puțin de 3 până la 5 grade! Începând de marți valul de aer tropical va migra spre nordul Europei, însă temperaturile vor rămâne ridicate pentru începutul lui noiembrie, îndeosebi în interiorul arcului carpatic. Potrivt Vremea.ro, precipitațiile vor lipsi aproape cu desăvârșire în țara noastră, doar în sud-est fiind așteptate izolat unele burnițe slabe, asociate unui câmp noros venit de pe Marea Neagră.

Luni vremea va fi deosebit de caldă în toată țara. Cerul va fi mai mult senin în vest, centru și nord și variabil în sud și est, cu mențiunea că pe alocuri în zonele extracarpatice înnorările de tip stratiform vor persista pe întreg parcursul zilei. Vântul va sufla moderat în nord-est, sud-vest și sud-est și mai mult slab în restul regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 20 și 25 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana și 16-21 de grade Celsius în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu cele mai scăzute temperaturi așteptate a se înregistra în partea subcarpatică a Moldovei.

Abaterile termice estimate pentru după-amiaza zilei de luni. În întreagă Europă va fi foarte cald, însă polul căldurii va fi în nordul României, unde temperaturile maxime vor atinge 25 de grade Celsius-adică valori cu până la 16-17 grade mai ridicate față de cele normale pentru începutul lunii noiembrie. Sursa: tropicaltidbits.com, model GFS.

Marți vremea va fi frumoasă și caldă în mare parte din țară, doar în sud-est fiind așteptate izolat (îndeosebi în prima parte a zilei) unele burnițe slabe. Vântul va sufla moderat în estul Dobrogei și mai mult slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 și 23 de grade în Transilvania și Maramureș și 14-19 grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu cele mai ridicate valori așteptate în sudul Olteniei.

Miercuri cerul va fi variabil spre mai mult senin în vest, centru și nord și variabil spre mai mult noros în sud și est. Vântul va sufla moderat în nordul Moldovei și sudul Banatului și slab, cel mult slab până la moderat în restul regiunilor țării. Temperaturile maxime vor fi situate în general între 17 și 22 de grade Celsius în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana și 13-18 grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, cele mai ridicate valori prognozate de Vremea.ro a se înregistra miercuri fiind în zona Luncii Dunării.

Joi cerul se va menține variabil spre mai mult senin în zonele intracarpatice ale țării și variabil spre mai mult noros în cele extracarpatice. În a doua parte a zilei în sud-estul extrem se vor semnala izolat unele burnițe slabe, în restul țării șansele pentru producerea precipitațiilor urmând să fie nule. Vântul va sufla slab în cea mai mare parte a țării, cel mult slab până la moderat în nordul extrem al Moldovei. Maximele termice vor urca la prânz până spre 15-20 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana și 12-17 grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate în zona Obcinelor Bucovinei.

© 2018 – Toate drepturile rezervate Vremea.ro, preluarea informațiilor în alt scop decât pentru uz personal fără consimţământul nostru se poate face doar cu link direct către articol, în limita a 500 caractere.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.