Arhive etichetă: Vremea în Noiembrie

Vremea în luna noiembrie în România

Cum va fi vremea în intervalul 30 noiembrie – 2 decembrie

Următoarele zile vor aduce o scurta răcire la nivelul țării noastre, pe măsură ce un talveg depresionar desprins dintr-un foarte vast ciclon situat în zona Moscovei se va deplasa către sud. Astfel, îndeosebi în zonele intracarpatice temperaturile se vor situa ușor sub media climatologica a perioadei, în timp ce în sud și sud-est aerul rece va pătrunde într-un mod mai atenuat, în aceste regiuni temperaturile urmând să fie apropiate de normalul climatologic.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în intervalul 22 – 25 noiembrie

In urmatoarele zile tara noastra va fi traversata de un front rece asociat unei vaste arii depresionare situata in nordul Rusiei europene, astfel incat temperaturile vor marca o scadere la nivelul intregului teritoriu. Racirea se va simti cel mai accentuat la munte si in regiunile sudice si sud-estice, unde in ultimele zile s-au inregistrat abateri termice pozitive importante. Totusi, dupa ziua de luni (care inca va fi deosebit de calda pentru aceasta data in sud si sud-est), temperaturile nu vor scadea sub media climatologica a perioadei (dar vor reveni la valori normale), regiunea sud-estica a continentului urmand sa fie afectata doar de extremitatea sudica a frontului rece, unde gradientele termice nu vor fi atat de ridicate.

Deopotriva, in prima parte a intervalului se vor semnala precipitatii in toate regiunile, insa acestea vor fi in general slabe cantitativ (doar izolat se vor acumula pana la 5-10 mm in nordul Moldovei si al Olteniei), deoarece frontul atmosferic va ajunge destul de saracit in umezeala in tara noastra, dupa traversarea partii continentale a nordului si centrului Europei.

In zonele joase vor fi doar ploi, in timp ce la munte la altitudini mai mari de 1300-1500 de metri va ninge (cu exceptia nordului Moldovei, unde limita inferioara a ninsorilor va cobori pana la altitudini de 800-1000 de metri).
Continuă să citești

Cum va fi vremea în weekend-ul 6-7 noiembrie

Finalul de saptamana va aduce o vreme in usoara racire la nivelul tarii noastre, pe partea posterioara a frontului atmosferic ce a afectat Romania in ultimele zile urmand sa fie advectat un aer ceva mai rece dinspre latitudini nordice. Cu toate acestea, temperaturile inca se vor mentine la valori usor mai ridicate decat ar fi normal pentru prima decada a lunii noiembrie, in sudul teritoriului maximele inca urmand sa se mai apropie de valoarea de 20 de grade Celsius.

Precipitatiile sub forma de ploaie vor continua sa cada in vest, centru si nord mai ales pe parcursul zilei de sambata, insa nu se asteapta inregistrarea unor cantitati foarte importante de apa (numai in sud-vest local se vor strange 10-15 mm).
Continuă să citești

Cum va fi vremea în intervalul 2 – 5 noiembrie

Dupa o lunga perioada in care vremea la nivelul tarii noastre a fost mai rece decat in mod obisnuit, dominata fiind de catre un regim anticiclonic de tip est-european, urmatoarele zile vor aduce o crestere a valorilor termice, in contextul in care circulatia la nivel troposferic va redeveni zonala, respectiv de la vest catre est.

De asemenea, dupa un lung sir de zile secetoase la nivelul intregii tari, precipitatiile vor reveni pe teritoriul Romaniei, insa mai cu seama in jumatatea vestica, unde se vor acumula si cantitati ceva mai importante de apa. In estul tarii din pacate seceta se va mentine, aici ploile urmand sa isi faca aparitia doar in mod sporadic.
Continuă să citești