Arhive etichetă: Vremea în Noiembrie

Vremea în luna noiembrie în România

Cum va fi vremea în intervalul 24 – 27 noiembrie

Următoarele zile vor fi dominate de către un regim anticiclonic de tip azoric, o astfel de configurație sinoptică urmând să se traducă, aproape ca de obicei la final de luna noiembrie, printr-o vreme în general închisă și răcoroasă la șes, în timp ce în zonele de deal înalt și de munte cerul va fi mai mult senin, iar temperaturile vor fi considerabil mai ridicate aici în comparație cu zonele mai joase. În interiorul inversiunilor termice consistente se vor forma nori stratiformi și ceață, din care local vor cădea burnițe slabe, iar în arealele unde partea inferioară a stratului de inversiune va coborî sub 0 grade Celsius, se vor semnala și depuneri de chiciură, dar și ninsori grăunțoase temporare (cu precădere în Transilvania).
Continuă să citești

Prognoza Vremea.ro pentru weekend-ul 21 – 22 noiembrie

Finalul de săptămână va fi primul din acest sezon rece în care, pentru scurt timp, iarna își va arăta colții și în unele zone mai joase de relief din țara noastră. Un front atmosferic rece venit dinspre nord-vestul Europei va aduce vineri în prima parte a zilei ploi în regiunile intracarpatice, care după lăsarea serii se vor transforma în lapovițe și ninsori, precipitații mixte urmând să își facă apariția în prima parte a zilei de sâmbătă și în nordul Olteniei și al Munteniei. Temperaturile vor coborî sub media climatologică a perioadei (după multe săptămâni cu abateri termice pozitive la nivel național), iar duminică dimineață în depresiuni local minimele vor coborî ușor sub pragul gerului, respectiv -10 grade Celsius.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în intervalul 16 – 19 noiembrie

Următoarele zile vor aduce o vreme caldă spre deosebit de caldă îndeosebi la deal și la munte, în zonele de șes în mare parte din timp urmând să se păstreze norii joși stratiformi înglobați în inversiunea termică, din care local vor cădea burnițe slabe. În a doua parte a intervalului temperaturile vor mai scădea ușor în zonele extracarpatice, însă în jumătatea vestică a țării (și cu precădere în Dealurile de Vest) se vor înregistra în continuare valori termice cu până la 6-8 grade Celsius peste media climatologică a perioadei.

Pe lângă burnițele localizate așteptate să cadă din norii stratus și stratocumulus în zonele joase de relief, un front atmosferic efemer va aduce pe parcursul zilelor de marți și miercuri unele ploi slabe cu precădere în jumătatea sudică a teritoriului (unde izolat se vor strânge cantități de apă de până la 5-7 mm).
Continuă să citești

Cum va fi vremea la început de săptămână: prognoza între 9 și 12 noiembrie

Următoarele zile vor fi dominate de către un regim anticiclonic de tip azoric, care va favoriza o vreme stabilă și caldă îndeosebi la deal și la munte. În zonele joase însă, ca urmare a circulației aerului dinspre est (via Marea Neagră) în mare parte din timp vor fi prezenți nori stratiformi și ceață, care poate persista inclusiv în cursul după-amiezelor. Spre finalul intervalului, deși țara noastră va rămâne sub incidența unui maxim baric, temperaturile vor începe să scadă treptat, ziua de joi urmând să marcheze începutul migrării dinspre anticiclonul azoric către cel est-european. Tot joi, ca urmare a gradientului baric mai ridicat, norii stratiformi vor fi “forțați” să precipite, astfel încât mai ales în zonele de șes sunt așteptate să cadă ploi slabe și burnițe pe spații relativ extinse.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în weekend-ul 7 – 8 noiembrie

Finalul de săptămână va găsi România înglobată într-un regim anticiclonic, maximul baric de tip azoric urmând să migreze către est, astfel încât în noaptea de sâmbătă spre duminică anticiclonul va avea centrul exact pe țara noastră. În aceste condiții, circulația aerului în nivelele joase ale troposferei se va face dinspre est, astfel încât de deasupra Mării Negre va fi advectat un aer cald și umed. Deși în zonele joase norii stratiformi vor inhiba creșterea temperaturilor, în zonele de deal și de munte cerul va fi mai mult senin, iar aici valorile termice se vor situa cu mult peste media climatologică a primei decade a lunii noiembrie. Din norii joși de tip stratus și stratocumulus izolat vor cădea și burnițe slabe, îndeosebi în jumătatea de est a teritoriului.

Continuă să citești