Vremea în România la sfârșit de săptămână: căldură în weekend-ul 3 – 4 noiembrie

În contextul continuării advecției de aer tropical înspre teritoriul țării noastre, weekend-ul ce urmează va fi unul deosebit de cald pentru prima decadă a lunii noiembrie, cu temperaturi de vară, ce vor atinge chiar și 25-26 de grade Celsius în vestul țării. Precipitațiile vor fi aproape inexistente, singurele ploi slabe fiind așteptate să cadă izolat doar în vestul extrem al țării în prima parte a zilei de vineri. Cu toate acestea, în regiunile extracarpatice temperaturile vor fi limitate să crească foarte mult de către o pătură destul de compactă de nori stratiformi, formați ca urmare a umidității venite de pe Marea Neagră.

Vineri vremea va fi deosebit de caldă în toată țara, cu un cer mai mult noros în sud și est și variabil în rest. În prima parte a zilei cu totul izolat se vor semnala unele ploi slabe în vestul extrem al teritoriului, conform prognozelor Vremea.ro. Vântul va sufla moderat în nord-estul Moldovei și mai mult slab în restul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 21 și 26 de grade Celsius în mare parte din țară, cu excepția Dobrogei și a Moldovei, unde acestea se vor încadra între 18 și 23 de grade. Cel mai „răcoare” va fi în nordul extrem al Moldovei, iar cel mai cald în Banat.

Sâmbătă vremea va fi similară cu cea de vineri, cu un cer variabil spre mai mult noros în sud și est și variabil spre mai mult senin în vest, centru și nord. Precipitațiile vor fi inexistente pe întreg teritoriul României. Vântul va sufla slab până la moderat în nordul Moldovei și în Dobrogea și mai mult slab în rest. Temperaturile maxime vor fi situate în general între 21 și 26 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana și 17-23 de grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în Oltenia.

Estimarea abaterilor termice pentru după-amiaza zilei de sâmbătă. Toată țara noastră va fi acaparată de un aer tropical, astfel încât abaterile termice pozitive vor fi de până la 14-15 grade Celsius în zonele de deal și de munte. Sursa: tropicaltidbits.com, model GFS.

Duminică vremea va fi în continuare foarte caldă pentru începutul lunii noiembrie, deși temperaturile vor mai scădea cu 1-2 grade Celsius la nivel național. Cerul va fi variabil în toată țara, cu unele înnorări temporare în sud și est, însă șansele pentru apariția precipitațiilor vor fi aproape nule. Vântul va sufla slab până la moderat în jumătatea sudică a teritoriului și mai mult slab în cea nordică. Maximele termice vor urca la prânz până spre 17-23 de grade în Transilvania și Maramureș, 20-25 de grade în Banat și Crișana, 18-23 de grade în Oltenia și Muntenia (cu cele mai ridicate valori așteptate în zona Luncii Dunării) și 16-21 de grade în Dobrogea și Moldova.Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.