Cum va fi vremea în intervalul 28 – 31 mai

Următoarele zile vor aduce o vreme instabilă în majoritatea regiunilor țării, o perturbație atmosferică venită dinspre Marea Mediterană urmând să se deplaseze către nord-est, iar mai apoi să staționeze în apropierea bazinului Mării Negre. Vor cădea averse de ploaie însoțite de fenomene electrice și izolat de grindină pe spații extinse, iar local cantitățile de apă vor fi însemnate (până la 40-60 de mm). Din punct de vedere termic în schimb, vremea nu va fi la fel de potrivnică, temperaturile urmând să fie normale pentru această perioadă în vestul, centrul și nordul țării și mai caldă decât media climatologică în sud și est.

Marti vremea va fi instabila cu precadere in vestul, centrul si nordul teritoriului, unde pe arii extinse vor cadea averse de ploaie insotite de descarcari electrice si izolat de grindina de dimensiuni mici. Cateva averse de ploaie se vor semnala si in nordul Olteniei si al Munteniei, insa pe spatii mai restranse. Local, mai ales in zona Muntilor Apuseni, cantitatile de apa vor fi mai insemnate, de pana la 20-25 de mm. Vantul va sufla tare in Moldova, cu rafale de pana la 60-70 de km/h in camp deschis, in timp ce in restul teritoriului acesta va fi slab pana la moderat sau cel mult moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 23 si 28 de grade Celsius in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana, 26-31 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea (cu cele mai scazute valori asteptate de Vremea.ro a se inregistra pe litoral) si 24-29 de grade in Moldova.

Miercuri vor cadea averse de ploaie insotite de frecvente descarcari electrice in nordul Moldovei, Transilvania, Maramures, Banat, Crisana si vestul Olteniei, in timp ce in restul regiunilor cerul se va mentine variabil. Izolat (mai ales la munte) cantitatile de apa vor ajunge pana la 15-20 de mm. Vantul va sufla slab in cea mai mare parte a tarii, cel mult slab pana la moderat in estul Moldovei si in Dobrogea. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 21 si 26 de grade in Transilvania si Maramures, 26-31 de grade in Oltenia si Muntenia (cu cele mai ridicate valori asteptate in Lunca Dunarii) si 24-29 de grade in Dobrogea si Moldova.

Joi aversele de ploaie se vor extinde si catre sud si est, cu exceptia Dobrogei, unde acestea se vor semnala numai in mod izolat. Vor fi si descarcari electrice, iar pe alocuri si caderi de grindina si intensificari de scurta durata ale vantului, care la inceputul averselor vor putea lua si aspect de vijelie. Intensitatea cea mai ridicata a fenomenelor va fi in Moldova, unde atat umiditatea ridicata venita de pe Marea Neagra, cat si masa de aer cald advectata dinspre Peninsula Anatolica vor amplifica procesele convective, potrivit prognozelor Vremea.ido.ro. Tot in Moldova si cantitatile de apa vor fi mai insemnate, de pana la 20-25 de mm in mod local. Vantul va sufla slab in cea mai mare parte din tara, cel mult slab pana la moderat in vestul Transilvaniei, Crisana si Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi situate in general intre 19 si 24 de grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei), 23-27 de grade in Oltenia, 24-29 de grade in Muntenia si Dobrogea si 20-25 de grade in Molodva.

Vineri vremea va continua sa fie instabila mai ales in cursul dupa-amiezii, pe spatii extinse in toata tara urmand sa cada averse de ploaie insotite de descarcari electrice si izolat de grindina. De asemenea, temperaturile vor marca o scadere cu 2-4 grade Celsius fata de ziua de joi in cea mai mare parte a tarii. Local, cantitatile de apa ce se vor acumula vor fi mai insemnate (pana la 15-20 de mm), indeosebi la munte. Vantul va sufla moderat in sudul Moldovei si in nordul Munteniei si mai mult slab in restul teritoriului. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 17-22 de grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana, 20-25 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 17-22 de grade in Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate in zona Obcinelor Bucovinei.

Cantitatile de apa estimate a se acumula pana in seara zilei de vineri. Apasă pe imagine pentru detalii. Sursa: kachelmannwetter.com, model ECMWF.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.