Cum va fi vremea în weekend-ul 1 – 2 august

Primele zile ale lunii august vor aduce o vreme mai rece față de zilele trecute, când s-au înregistrat cele mai ridicate valori termice din țara noastră din acest an (38-39 de grade Celsius). Un front rece va traversa România de la vest către est în noaptea de vineri spre sâmbătă, însă fără să aducă fenomene meteo semnificative (evenimentele meteorologice severe s-au manifestat doar pre-frontal în cursul zilelor de joi și vineri), iar în consecință atât sâmbătă cât și duminică vremea va fi în general stabilă, unele averse slabe de ploaie urmând să își facă apariția numai izolat în zonele montane și în sud-estul extrem.

Sambata vremea va fi frumoasa si normala termic pentru prima decada a lunii august, doar in sudul extrem urmand sa fie usor mai cald (maxime ce vor atinge 34-35 de grade). Unele averse slabe de ploaie insotite de descarcari electrice isi vor face aparitia local in primele ore ale diminetii in sud-estul extrem, iar in cursul pranzului izolat deasupra muntilor. Vantul va sufla moderat la munte si slab, cel mult slab pana la moderat in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 23 si 28 de grade Celsius in Transilvania si Maramures, 26-31 de grade in Banat si Crisana, 30-35 de grade in Oltenia (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in sud-vestul extrem al regiunii – zona Calafat), 28-33 de grade in Muntenia si Dobrogea si 23-28 de grade in Moldova.

Duminica vremea va fi frumoasa in toata tara, insa usor mai rece pentru aceasta perioada in majoritatea regiunilor. In cursul dupa-amiezii in Carpatii Meridionali se vor semnala cateva averse slabe de ploaie in mod local, iar izolat astfel de fenomene isi vor face aparitia si in sud-estul extrem. Vantul va sufla moderat in zona Carpatilor de Curbura (indeosebi in prima parte a zilei), in timp ce in celelalte zone ale tarii acesta va fi mai mult slab. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 22 si 27 de grade in Transilvania si Maramures, 25-30 de grade in Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 23-28 de grade Celsius in Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate in zona Obcinelor Bucovinei.

Abaterile termice estimate a se inregistra in cursul dupa-amiezii de duminica. In cea mai mare parte a tarii vremea va fi usor mai rece in comparatie cu media climatologica a perioadei, cele mai importante abateri termice negative urmand sa se inregistreze in Moldova. In majoritatea zonelor montane si pe litoral in schimb, valorile de temperatura vor fi apropiate de normele termice specifice primelor zile ale lunii august. Sursa: tropicaltidbits.com, model GFS.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.