Arhive etichetă: Vremea în August

Vremea în luna august în România

Cum va fi vremea în weekend-ul 31 august – 1 septembrie

Sfârșitul de săptămână nu va aduce nicio modificare în aspectul vremii față de ultimele 10 zile, aceeași zonă de presiune ridicată cantonată în estul Europei urmând să fie prezentă și în țara noastră, aducând cu sine un cer mai mult senin și temperaturi peste media climatologică a perioadei. Local în sud și sud-vest maximele termice vor mai atinge și depăși ușor pragul caniculei (35 de grade Celsius), însă și în restul teritoriului temperaturile se vor situa peste normalul termic specific perioadei. Precipitațiile vor fi foarte puține și se vor semnala îndeosebi în zonele montane, pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în perioada 26 – 29 august

Ultimele zile ale lunii august vor aduce o vreme călduroasă în toată țara, chiar ușor caniculară în sudul și sud-vestul teritoriului, unde temperaturile vor urca până spre valori maxime de 35-36 de grade Celsius. Blocajul anticiclonic care a dominat estul Europei în ultimele aproximativ două săptămâni va continua să activeze în aceleași regiuni și până la finalul lunii august. În consecință, în țara noastră precipitațiile vor fi slabe cantitativ și se vor semnala îndeosebi în zonele de munte în cursul după-amiezelor, unde local vor cădea averse de ploaie însoțite de descărcări electrice.
Continuă să citești

Prognoza Vremea.ro pentru intervalul 19 – 22 august

Următoarele zile vor fi printre cele mai călduroase din vara anului 2019, în sud-estul Europei urmând să se consolideze un anticiclon foarte extins, iar radiația solară, deși în scădere acum spre sfârșitul verii, va fi la cote maxime datorită cerului mai mult senin. În partea vestică a continentului vor activa o serie de nuclee ciclonice, acestea urmând să advecteze pe partea lor anterioară un aer tropical dinspre deșertul Sahara. Temperaturile maxime în țara noastră se vor situa frecvent peste pragul caniculei (35 de grade Celsius) îndeosebi în sudul teritoriului, însă local temperaturi caniculare se vor înregistra și în restul regiunilor. Cea mai caldă zi va fi cea de joi, când în zona Luncii Dunării se vor înregistra valori maxime de temperatură de până la 38-39 de grade Celsius. Precipitațiile vor lipsi în cea mai mare parte a intervalului, numai joi urmând să se producă unele furtuni izolate deasupra zonelor montane și în estul teritoriului.
Continuă să citești

Prognoza pentru săptămâna 27 august – 2 septembrie

Daca in urma cu 4-5 zile majoritatea modelelor numerice indicau o racire accentuata in toate zonele tarii pentru sfarsitul lunii august, ultimele materiale de prognoza disponibile estompeaza aceasta racire, care se va manifesta doar intr-un mod usor si numai in jumatatea nordica a teritoriului pe 27-28 august. Cauza pentru aceasta schimbare sta in intensificarea unui camp de presiune ridicata la est de tara noastra, care impreuna cu modificarea directiei de deplasare a frontului rece (din nord-vest – sud-est in sud-vest – nord-est) va conduce la o incetinire a frontului rece si practic o oprire a sa la nord de Carpatii Meridionali si de Podisul Central Moldovenesc. Precipitatiile asteptate sa cada vor fi de asemenea mai putine decat apareau initial, doar in regiunile intracarpatice si in vestul Olteniei urmand sa se acumuleze pana la 20-30 mm in mod local pe intreg parcursul intervalului.
Pe cale de consecinta, temperaturile ce se vor inregistra vor fi in continuare deosebit de ridicate pentru aceasta perioada a anului, in sudul tarii urmand sa se mai inregistreze destule zile cu temperaturi maxime ce se vor apropia sau ce chiar vor atinge pragul canicular de 35 de grade Celsius.
Continuă să citești

Prognoza Vremea.ro pentru săptămâna 20 – 26 august

Urmatorul interval va fi caracterizat printr-o vreme calda spre deosebit de calda pentru ultima decada a lunii august, cu valori termice maxime ce vor atinge si chiar depasi usor pragul caniculei in jumatatea sudica a tarii. Contextul sinoptic favorabil pastrarii unui aer tropical deasupra tarii noastre (si a carui durata este aproape fara precedent, desi intensitatea caldurii nu a fost iesita din comun) se va schimba incepand din 26-27 august, insa pana atunci vom avea parte in continuare de temperaturi ridicate si de un disconfort termic destul de accentuat, indeosebi in sud si in sud-vest.
Precipitatiile vor fi putine in prima parte a saptamanii si se vor semnala cu precadere deasupra masivelor montane si doar izolat in regiunile intracarpatice. In preajma weekend-ului, partea anterioara a unui front atmosferic va aduce insa furtuni mai severe in interiorul lantului carpatic, iar izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate (pana la 15-25 de mm). Continuă să citești