Cum va fi vremea in weekend-ul 14 – 15 mai

Dupa intruziunea partii sudice a unui front rece asociat unui nucleu de presiune scazuta situat in zona Rusiei europene, in tara noastra valorile termice vor marca o scadere fata de zilele precedente, urmand sa ajunga apropiate de normalul climatologic in jumatatea nordica a teritoriului, insa inca usor mai ridicate fata de medie, in sud. Precipitatiile se vor semnala indeosebi in jumatatea estica a tarii, unde local vor fi averse insotite de fenomene electrice si izolat de grindina, precum si cantitati mai importante de apa in mod punctiform.

Sambata vremea va fi in general inchisa in estul Romaniei, mai ales in cursul dupa-amiezii. Local in prima parte a zilei vor cadea averse de ploaie insotite de descarcari electrice in sudul Transilvaniei si la munte, pentru ca dupa-amiaza si seara astfel de fenomene sa migreze si catre sud si sud-est. Izolat vor fi si caderi de grindina de mici dimensiuni, iar cantitatile de apa vor ajunge punctiform (mai ales la munte) pana la 20-25 de mm.

Vantul va sufla moderat in zona montana inalta si in sud-vestul Olteniei si mai mult slab in celelalte regiuni.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 21 si 26 de grade Celsius in Transilvania, Maramures si Crisana, 26-31 de grade in Banat, Oltenia, Muntenia si Dobrogea (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in sudul Olteniei) si 23-28 de grade in Moldova.

Duminica vremea se va ameliora ca aspect in majoritatea regiunilor, cu exceptia sud-estului, unde local se vor mai semnala averse de ploaie insotite de fenomene electrice, insa numai izolat se vor mai strange cantitati de apa de pana la 10-15 mm.

Vantul va sufla slab pana la moderat in Carpatii Orientali si in nordul Moldovei si mai mult slab in restul teritoriului.

Maximele termice vor urca la pranz pana spre 20-25 de grade in Transilvania, Maramures si Crisana (cu cele mai scazute valori asteptate in depresiunile intramontane din estul Transilvaniei), 25-30 de grade in Banat, Oltenia, Muntenia si sudul Moldovei si 23-28 de grade Celsius in Dobrogea si nordul Moldovei.

Cantitatile de apa estimate a se acumula pe parcursul zilei de duminica. Local in sud-est vor mai cadea averse de ploaie ce izolat vor cumula pana la 10-15 mm, in timp ce in restul teritoriului nu se vor mai semnala precipitatii.
Sursa: kachelmannwetter.com, model ICON-EU (DWD).Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.