Cum va fi vremea în weekend-ul 15 – 16 februarie

Finalul de săptămână va aduce o vreme stabilă în cea mai mare parte a țării, după ziua de vineri anticiclonul azoric urmând să se extindă spre cea mai mare parte a estului Europei. Precipitații sunt așteptate să cadă în principal vineri în jumătatea vestică a teritoriului, însă în zonele joase acestea vor fi exclusiv sub formă de ploaie. Temperaturile vor fi considerabil mai ridicate față de media climatologică a perioadei în toată țara, singurele ore care vor mai aduce a iarnă urmând să fie cele de duminică dimineață, când cerul mai mult senin va favoriza scăderea temperaturilor până spre pragul de -10 grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei.

Vineri un front atmosferic in deplasare rapida va aduce ploi pe spatii relativ extinse in Banat, Crisana, vestul Olteniei, nordul Transilvaniei, Maramures si nordul Moldovei. In sudul Banatului cantitatile de apa vor ajunge izolat pana la 7-10 mm, iar la altitudini mai mari de 800-1000 de metri se vor semnala si lapovite si ninsori si se va depune un strat subtire de zapada, conform prognozei Vremea.ro. Vantul va sufla moderat spre tare in Carpatii Orientali, sudul Moldovei si in Dobrogea si slab, cel mult slab pana la moderat in celelalte regiuni.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 2 si 7 grade in Transilvania si Maramures, 5-10 grade in Banat, Crisana si Oltenia (cu valori usor mai ridicate, de pana la 12 grade Celsius, asteptate a se inregistra in vestul extrem al Banatului), 8-13 grade in Muntenia si Dobrogea si 5-10 grade in Moldova.

Sambata vremea se va ameliora ca aspect in cea mai mare parte a tarii, cerul urmand sa devina variabil. Numai la munte cu totul izolat se vor mai semnala cateva ninsori slabe. Vantul va sufla moderat in estul tarii si slab, cel mult slab pana la moderat in vest.
Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 2 si 7 grade Celsius in Transilvania si Maramures, 6-11 grade in Banat si Crisana, 10-15 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea (cu cele mai ridicate valori asteptate in zonele subcarpatice) si 6-11 grade in Moldova.

Primește următoarea prognoză pe email

Duminica vremea va fi frumoasa in toata tara, cu un cer variabil spre mai mult senin. Vantul va sufla slab pana la moderat in Moldova si in Carpatii Orientali si mai mult slab in restul regiunilor.
Maximele termice vor urca la pranz pana spre 4-9 grade in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei), 9-14 grade in Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 7-12 grade Celsius in Moldova.

Abaterile termice estimate a se inregistra pe parcursul zilei de duminica. Pe aproape intregul continent (cu exceptia Regatului Unit) temperaturile vor fi mai ridicate fata de media climatologica a perioadei, consecinta a circulatiei aerului deosebit de intensa in troposfera dinspre sud-vest catre nord-est; astfel, dinspre latitudini tropicale va fi advectat un aer foarte cald. In tara noastra cele mai importante abateri termice pozitive (de pana la 8-10 grade Celsius) se vor inregistra in zonele deluroase si in Banat. Sursa: tropicaltidbits.com, model GFS.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.