Arhive etichetă: Vremea în Februarie

Vremea în luna februarie în România

Cum va fi vremea între 25 și 28 februarie

Ultimele zile ale lunii februarie vor aduce o vreme caldă și în general frumoasă, doar pe parcursul zilelor de marți și miercuri local în estul țării urmând să se semnaleze unele precipitații mixte slabe, însă predominant sub formă de ploaie. Deși temperatura în altitudine nu va fi foarte ridicată, absența unui strat consistent de zăpadă la nord de țara noastră va face ca la sol valorile termice să fie considerabil mai ridicate în raport cu temperatura de la nivelul de 850 hPa (aproximativ 1500 de metri).
Continuă să citești

Cum va fi vremea în weekend-ul 23 – 24 februarie

Sfârșitul de săptămână va aduce o răcire accentuată pe întreg teritoriul României, pe măsură ce dinspre nordul continentului va avansa către sud o masă de aer de origine polar-maritimă, pe partea anterioară a unui anticiclon foarte extins (cu centrul în zona Poloniei). Frontul atmosferic al nucleului rece de altitudine situat în zona Ucrainei va aduce și precipitații, la început mixte, iar mai apoi mai ales sub formă de ninsoare în majoritatea regiunilor țării. Local se va depune un strat subțire de zăpadă, care doar în mod cu totul izolat va fi ceva mai consistent (până la 10-15 centimetri), îndeosebi în nordul Olteniei și la munte.

Continuă să citești

Cum va fi vremea în intervalul 18 – 21 februarie

În următoarele zile circulația de blocaj anticiclonic se va menține în aproape întreaga Europă, incluzând și țara noastră. Temperaturile vor fi cu mult mai ridicate față de media climatologică a perioadei, în contextul în care odată cu apropierea primăverii insolația este în creștere, dar și în condițiile în care nu va exista nicio advecție de aer foarte rece dinspre nordul continentului. În consecință, precipitațiile vor lipsi aproape cu desăvârșire, doar în a doua parte a intervalului în zona Carpaților Orientali urmând să cadă local câteva ninsori slabe. Ceața va continua să își facă apariția îndeosebi în prima parte a zilelor local în zonele joase, însă odată cu apariția Soarelui aceasta va mai persistă doar pe spații foarte restrânse.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în weekend-ul 16 – 17 februarie

Sfârșitul de săptămână va aduce în România o vreme caldă, chiar deosebit de caldă pe parcursul zilei de duminică. Un anticiclon “cald” va începe să se formeze în partea centrală a continentului și va avansa către zonele estice, astfel încât pe lângă creșterea temperaturilor, și precipitațiile vor lipsi aproape cu desăvârșire, acestea urmând să se semnaleze doar în prima parte a zilei de vineri în regiunile estice ale țării, unde local vor cădea câteva ploi, lapovițe și ninsori slabe. Singurul fenomen notabil din următoarele zile va fi ceața, care își va face apariția îndeosebi în cursul nopților pe spații relativ extinse din Transilvania.
Continuă să citești

Prognoza pentru începutul de săptămână 11 – 14 februarie

Următoarele zile vor marca o scădere a temperaturilor, ca urmare a influenței unei depresiuni de sorginte nord-atlantică, ce va advecta pe partea sa posterioară un aer polar-maritim. În consecință, precipitațiile ce vor cădea se vor transforma treptat în lapovițe și ninsori, îndeosebi în cursul zilei de marți. Cu toate acestea, un strat de zăpadă mai consistent se va depune doar în sudul Transilvaniei (până la 15-20 de centimetri), în restul țării urmând să se depună strat de zăpadă doar în mod izolat (până la 3-5 centimetri), mai ales în zonele deluroase. În cursul dimineții de joi în depresiunile din estul Transilvaniei temperaturile vor coborî cu mult sub pragul gerului, izolat chiar până la -20 de grade Celsius, ca urmare a degajării cerului de nori.
Continuă să citești