Arhive etichetă: Vremea în Februarie

Vremea în luna februarie în România

Cum va fi vremea în weekend-ul 29 februarie – 1 martie

Weekend-ul va aduce o vreme schimbătoare pe teritoriul României, cu precipitații așteptate să cadă în majoritatea regiunilor, însă per ansamblu din punct de vedere termic vremea va fi caldă spre deosebit de caldă, în condițiile unei circulații zonale a aerului în troposferă (de la vest către est) pe aproape întreg continentul, astfel încât dinspre zonele tropicale ale Oceanului Atlantic vor fi advectate în mod succesiv mase de aer cald și umed.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în weekend-ul 22 – 23 februarie

Finalul de săptămână va aduce o vreme deosebit de caldă pe teritoriul țării noastre (în special duminică, la orele prânzului fiind așteptate maxime de 17-19 grade în sud-vest), consecință a unei advecții de aer tropical dinspre nordul Africii pe partea anterioară a unei vaste depresiuni atmosferice cu centrul în nordul Europei. Vor cădea și precipitații, mai ales sub formă de ploaie, iar acestea se vor semnala cu precădere în regiunile intracarpatice. Cantitățile de apă estimate a se acumula vor fi în general moderate, numai în nord-vestul Carpaților Orientali și în vestul Munților Apuseni urmând să se acumuleze până la 30-40 de mm pe întreg parcursul intervalului.
Continuă să citești

Vreme caldă și precipitații în intervalul 17 – 20 februarie

Următoarele zile vor aduce o vreme deosebit de caldă pentru a doua decadă a lunii februarie pe întreg teritoriul țării noastre, luni și marți maximele termice urmând să depășească ușor valoarea de 15 grade Celsius îndeosebi în sud-vest și în zonele subcarpatice. Cauza pentru această căldură neobișnuită o va constitui un ciclon foarte vast și adânc prezent în nord-vestul continentului, care în primă fază va advecta pe partea sa anterioară un aer tropical dinspre nordul Africii. Miercuri și joi temperaturile vor mai scădea ușor, însă încă vor fi mai ridicate față de normalul specific perioadei. Se vor semnala și precipitații, îndeosebi în a doua parte a intervalului în jumătatea sudică a țării, însă forma acestora la șes va fi aproape exclusiv sub formă de ploaie (unele lapovițe și ninsori urmând să se semnaleze numai în sudul Transilvaniei).
Continuă să citești

Cum va fi vremea în weekend-ul 15 – 16 februarie

Finalul de săptămână va aduce o vreme stabilă în cea mai mare parte a țării, după ziua de vineri anticiclonul azoric urmând să se extindă spre cea mai mare parte a estului Europei. Precipitații sunt așteptate să cadă în principal vineri în jumătatea vestică a teritoriului, însă în zonele joase acestea vor fi exclusiv sub formă de ploaie. Temperaturile vor fi considerabil mai ridicate față de media climatologică a perioadei în toată țara, singurele ore care vor mai aduce a iarnă urmând să fie cele de duminică dimineață, când cerul mai mult senin va favoriza scăderea temperaturilor până spre pragul de -10 grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei.
Continuă să citești

Început ploios de săptămână. Vremea de luni, 10 februarie, până joi, 13 februarie.

Începutul de săptămână va aduce o vreme schimbătoare pe teritoriul țării noastre, câmpul anticiclonic stabilizat în ultimele 2-3 zile urmând să fie deplasat către est de un front atmosferic asociat unei vaste depresiuni centrate în nordul continentului. În prima parte a intervalului vor cădea precipitații predominant sub formă de ploaie în vestul, centrul și nordul țării, iar la munte va ninge. În sudul și estul României ploile vor ajunge de asemenea, dar mult mai neînsemnate cantitativ. Din punct de vedere termic, după scurtul episod hibernal din a două parte a săptămânii trecute, vremea se va încălzi, iar abaterile termice pozitive vor fi din nou destul de importante.
Continuă să citești