Început ploios de săptămână. Vremea de luni, 10 februarie, până joi, 13 februarie.

Începutul de săptămână va aduce o vreme schimbătoare pe teritoriul țării noastre, câmpul anticiclonic stabilizat în ultimele 2-3 zile urmând să fie deplasat către est de un front atmosferic asociat unei vaste depresiuni centrate în nordul continentului. În prima parte a intervalului vor cădea precipitații predominant sub formă de ploaie în vestul, centrul și nordul țării, iar la munte va ninge. În sudul și estul României ploile vor ajunge de asemenea, dar mult mai neînsemnate cantitativ. Din punct de vedere termic, după scurtul episod hibernal din a două parte a săptămânii trecute, vremea se va încălzi, iar abaterile termice pozitive vor fi din nou destul de importante.

Luni in a doua parte a zilei cerul se va innora treptat in toata tara, insa precipitatii (sub forma de ploaie) vor cadea doar in Maramures, vestul Transilvaniei, Banat si Crisana. In vestul Muntilor Apuseni si ai Carpatilor Meridionali cantitatile de apa local vor ajunge pana la 20-30 de mm. Vantul va sufla tare in Crisana, Delta Dunarii si la munte si slab pana la moderat in restul teritoriului.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 2 si 7 grade Celsius in Transilvania si Maramures, 7-12 grade in Banat si Crisana (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in sudul Banatului) si 4-9 grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova.

Marti precipitatiile vor continua in aceleasi zone precum pe parcusul zilei de luni, cu mentiunea ca, potrivit prognozei Vremea.ro, temperaturile in altitudine vor scadea usor, astfel incat limita ninsorilor va cobori pana spre altitudini de 600-800 de metri. In consecinta, pe langa zonele montane, un strat relativ subtire de zapada se va depune si in zonele mai joase din Maramures si din estul Transilvaniei. Cateva ploi slabe locale isi vor face aparitia si in sudul si estul tarii, in mod temporar. Vantul va sufla tare la munte, in Crisana, Maramures si in vestul Moldovei si slab pana la moderat, cel mult moderat in celelalte regiuni.
Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 2 si 7 grade in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate in depresiunile din estul Transilvaniei), 6-11 grade in Banat, Crisana si Oltenia si 8-13 grade Celsius in Muntenia, Dobrogea si Moldova.

Miercuri vremea se va ameliora ca aspect in jumatatea nordica a tarii, insa in sudul Banatului, al Olteniei si al Munteniei extremitatea nordica a unui ciclon mediteranean cu deplasare rapida va aduce ploi pe spatii relativ extinse, dar nu se vor acumula cantitati importante de apa. Vantul va sufla tare la munte si in vestul Moldovei si slab pana la moderat, cel mult moderat in restul teritoriului.
Temperaturile maxime vor fi situate in general intre 3 si 8 grade in Transilvania si Maramures, 5-10 grade in Banat, Crisana si Oltenia si 7-12 grade Celsius in Muntenia, Dobrogea si Moldova, cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in zona Subcarpatilor de Curbura.

Stratul de zapada estimat a se depune pana in seara zilei de miercuri. Apasă pe imagine pentru detalii. Sursa: kachelmannwetter.com, model ICON-EU (DWD).

Joi cerul se va degaja in majoritatea zonelor tarii, doar la munte cu totul izolat urmand sa mai cada cateva ninsori slabe. Vantul va sufla moderat spre tare in Carpatii Orientali si slab, cel mult slab pana la moderat in celelalte regiuni.
Maximele termice vor urca la pranz pana spre 2-7 grade Celsius in Transilvania si Maramures, 4-9 grade in Banat, Crisana si Oltenia si 6-11 grade in Muntenia, Dobrogea si Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate in zona Obcinelor Bucovinei.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.