Cum va fi vremea în weekend-ul 15 – 16 mai

Finalul de saptamana va aduce o vreme in usoara incalzire pe teritoriul tarii noastre, desi in regiunile intracarpatice, mai ales in cursul dupa-amiezelor, temperaturile vor ramane inca usor mai scazute fata de media climatologica a celei de-a doua decade a lunii mai.

Instabilitatea atmosferica va ramane in schimb ridicata indeosebi in jumatatea vestica a teritoriului, unde local se vor produce averse de ploaie insotite de fenomene electrice si izolat de grindina, iar cantitatile de apa vor ajunge punctiform pana la 25-30 de mm pe intreg parcursul intervalului.

Sambata vremea va fi in general frumoasa in prima parte a zilei, insa dupa orele pranzului innorarile se vor accentua in Transilvania, Maramures, Crisana si Banat, unde local se vor semnala averse de ploaie insotite de descarcari electrice. Astfel de fenomene sunt asteptate sa apara spre seara si in Muntenia si Oltenia, dar pe spatii ceva mai restranse.

Vantul va sufla slab pana la moderat la munte si in Dobrogea si mai mult slab in celelalte regiuni ale tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 19 si 24 de grade Celsius in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana, 22-27 de grade in Oltenia, Muntenia si vestul Dobrogei (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in Baragan) si 20-25 de grade in estul Dobrogei si in Moldova.

Duminica vremea va fi instabila in mare parte din tara, cu exceptia estului Moldovei, a Baraganului si a Dobrogei, unde cerul va fi variabil. Pe spatii extinse in Transilvania, Maramures, Banat, Crisana, Oltenia si vestul Munteniei vor cadea averse de ploaie insotite de descarcari electrice si razlet de grindina (de dimensiuni mici). Cantitatile de apa vor ajunge local pana la 10-15 mm, iar izolat pana la 20-25 de mm, cu precadere in nordul Olteniei, al Munteniei si in nordul Transilvaniei.

Vantul va sufla moderat la munte si slab, cel mult slab pana la moderat in restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 15 si 20 de grade in Transilvania, Maramures si Crisana (cu cele mai scazute valori asteptate in depresiunile din estul Transilvaniei), 17-22 de grade in Banat si Oltenia si 19-24 de grade Celsius in Muntenia, Dobrogea si Moldova.

Cantitatile de apa estimate a se acumula pana in noaptea de duminica spre luni. Vremea va fi in general instabila in mare parte din tara (mai ales duminica), iar izolat pe intreg parcursul intervalului se vor strange cantitati de apa de pana la 25-30 de mm. Sursa: kachelmannwetter.com, model ICON-EU (DWD).Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.