Cum va fi vremea în weekend-ul 16 – 17 noiembrie

Sfârșitul de săptămână se va face remarcat printr-o vreme deosebit de caldă pentru mijlocul lunii noiembrie, advecția de aer cald dinspre nordul Africii urmând să mai continue câteva zile bune de acum încolo. Deși țara noastră va fi sub incidența benzilor noroase asociate ciclonilor situați în vestul Europei, precipitațiile vor lipsi aproape cu desăvârșire, numai în nordul Olteniei în cursul zilei de duminică urmând să cadă câteva ploi slabe, în mod local.

Sâmbătă vremea va fi frumoasă în toată țara, cu un cer variabil. În zonele extracarpatice în prima parte a zilei vor mai persista norii stratiformi și ceața, însă după orele prânzului cerul se va degaja treptat. Vântul va sufla slab în aproape toate regiunile, numai la munte acesta urmând să fie moderat și chiar moderat spre tare pe crestele cele mai înalte.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 14 și 19 grade Celsius în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei), 17-22 de grade în Banat și Crișana, 14-19 grade în Oltenia și vestul Munteniei, 17-22 de grade în estul Munteniei și în Dobrogea și 13-18 grade în Moldova.

Duminică cerul se va înnora treptat în majoritatea regiunilor țării, însă vremea va continua să fie foarte caldă pentru a două decadă a lunii noiembrie. Precipitațiile vor fi aproape inexistente, doar în zonă montană din nordul Olteniei urmând să își facă apariția câteva ploi slabe, în mod local. Vântul va sufla slab până la moderat în cea mai mare parte a țării, însă în Carpații Meridionali acesta va sufla tare; totuși, nu se vor atinge aceleași viteze la rafală precum în zilele precedente, când pe crestele cele mai înalte s-au înregistrat rafale de vânt record de 170-180 de km/h, datorate vântului sudic cald numit “foehn”.
Temperaturile maxime se vor situa în general între 14 și 19 grade în Transilvania și Maramureș, 16-21 de grade în Banat și Crișana (cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în Dealurile de Vest), 14-19 grade în Oltenia și nordul Munteniei, 16-21 de grade în sudul Munteniei și în Dobrogea și 13-18 grade Celsius în Moldova.

Rafalele de vant estimate a se inregistra in dupa-amiaza zilei de duminica in zona Carpatilor Meridionali. Nu se vor mai atinge vitezele record de zilele trecute, insa pe crestele cele mai inalte rafalele de vant inca vor fi foarte puternice, de pana la 100-120 de km/h. Sursa: kachelmannwetter.com, model ICON EU (DWD).Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.