Cum va fi vremea în weekend-ul 18 – 19 ianuarie

Sfârșitul de săptămână va aduce o vreme similară în țara noastră cu cea din ultimele zile, ca urmare a influenței unui vast câmp anticiclonic ce va fi greu de clintit de către fronturile atmosferice venite dinspre Oceanul Atlantic. Astfel, în continuare zonele de șes vor avea parte pe spații relativ extinse de ceață și nori stratiformi, iar local ceața va fi asociată și cu depunere de chiciură și fulguieli sau burnițe slabe. La deal și la munte în schimb, vremea va fi frumoasă și mai caldă față de zonele joase, acesta fiind efectul inversiunilor termice consolidate în ultimele zile.

Vineri vremea va fi frumoasă la deal și la munte, în timp ce în sud și est norii stratiformi și ceața (asociată cu burniță slabă pe alocuri) vor fi prezenți pe întreg parcursul zilei. Local și în centrul și vestul țării va fi nebulozitate joasă, însă în aceste regiuni burnița va fi înlocuită de fulguieli slabe și ninsoare grăunțoasă temporară, iar local se va depune chiciură.
Vântul va sufla slab până la moderat la munte și în sud-est și mai mult slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -3 și 2 grade Celsius în Transilvania și Maramureș, 0-5 grade în Banat, Crișana și Oltenia (cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în Dealurile de Vest) și 2-7 grade în Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Sâmbătă vremea va fi trasă la indigo cu cea de vineri, aceleași fenomene urmând să fie prezente în toate regiunile, cu excepția vântului, care va fi în intensificare în sudul Banatului, în timp ce în restul zonelor țării acesta va sufla slab, cel mult slab până la moderat, conform Vremea.ro.
Temperaturile maxime se vor situa în general între -5 și 0 grade în Transilvania și Maramureș (cu valori ușor mai ridicate așteptate în zonele deluroase, unde cerul va fi senin), -2…3 grade în Banat și Crișana, -1…4 grade în Oltenia și 1-6 grade Celsius în Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Duminică norii stratiformi vor fi în extindere în regiunile intracarpatice, aceștia urmând să acopere în integralitate zonele de șes din țara noastră. Fenomenele asociate vor rămâne prezente (ceața cu depunere de chiciură și fulguieli sau burnițe slabe), în timp ce la deal și la munte cerul se va menține mai mult senin.
Vântul va sufla slab până la moderat în sud-estul țării și mai mult slab în restul regiunilor. Maximele termice vor urca la prânz până spre -7…-2 grade în Transilvania și Maramureș, -2…3 grade în Banat, Crișana și Oltenia și 0-5 grade Celsius în Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în zona litorală.

Presiunea atmosferică estimată a se înregistra în seara zilei de duminică. Apasă pe imagine pentru explicații. Sursă: kachelmannwetter.com, model ICON (DWD).Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.