Cum va fi vremea în weekend-ul 25 – 26 mai

Pe parcursul zilei de sâmbătă vremea va fi instabilă îndeosebi în jumătatea nordică a țării, unde vor cădea averse de ploaie însoțite de fenomene electrice și izolat de căderi de grindină, iar local cantitățile de apă vor ajunge până la 20-30 de mm, mai ales în zona Subcarpaților Moldovei. Unele averse de ploaie se vor semnala în mod izolat și în sudul României, însă vor fi slabe cantitativ. Cauza producerii acestor procese convective o va constitui prezența unui câmp depresionar cu centrul la nord de țara noastră, în zonă Ucrainei. Duminică vremea se va ameliora ca aspect la nivel național, câteva averse slabe de ploaie urmând să mai cadă izolat doar în zonele montane. Valorile termice vor fi situate ușor sub media climatologică a perioadei sâmbătă în aproape toată țara, însă de duminică se va încălzi, iar maximele vor urca până spre 29-30 de grade Celsius în sudul extrem al teritoriului.

Sambata vor cadea averse de ploaie pe spatii relativ extinse in Transilvania, Maramures, Moldova si in nordul Munteniei si izolat in celelalte regiuni. Local (mai ales in vestul Moldovei) se vor acumula pana la 20-30 mm de apa. Potrivit Vremea.ido.ro, aversele vor fi insotite si de frecvente descarcari electrice, iar izolat va cadea si grindina de mici dimensiuni. Vantul va sufla moderat in sudul Olteniei si slab, cel mult slab pana la moderat in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 17 si 22 de grade Celsius in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei), 19-24 de grade in Banat si Crisana, 22-27 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 20-25 de grade in Moldova.

Duminica vremea se va ameliora ca aspect in majoritatea regiunilor, iar temperaturile vor creste fata de ziua de sambata cu pana la 5 grade. Cateva averse slabe de ploaie vor mai cadea doar la munte (in special in masivele montane din nordul tarii), in restul teritoriului cerul urmand sa fie variabil spre mai mult senin. Vantul va sufla slab in cea mai mare parte a tarii, cel mult slab pana la moderat in estul Moldovei si in Dobrogea. Temperaturile maxime, conform prognozei Vremea.ro, vor fi situate in general intre 20 si 25 de grade in Transilvania si Maramures, 22-27 de grade in Banat si Crisana, 25-30 de grade in Oltenia si Muntenia (cu cele mai ridicate valori asteptate in vestul Luncii Dunarii) si 22-27 de grade Celsius in Dobrogea si in Moldova.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.