Cum va fi vremea în weekend-ul 26 – 27 martie

Finalul de saptamana va aduce o vreme mai calda decat in mod obisnuit pentru finalul lunii martie, desi duminica in special in partea de nord-est a teritoriului temperaturile vor marca o scadere, ca urmare a influentei marginale a unui sistem depresionar situat in zona Rusiei europene.

Precipitatiile vor fi foarte putine si vor cadea doar in nordul extrem al Romaniei in cursul noptii de sambata spre duminica – ploi in zonele joase si precipitatii mixte la altitudini mai mari de 1500 de metri.

Sambata vremea va fi frumoasa in majoritatea regiunilor, cu un cer variabil spre mai mult senin. Dupa orele serii in nord-est vor aparea unele innorari si izolat vor cadea cateva ploi slabe. In cursul diminetii minimele termice se vor mai apropia de pragul gerului in depresiunile din estul Transilvaniei si din nordul Moldovei, in conditiile unui cer inca mai mult senin.

Vantul va sufla moderat spre tare in Carpatii Orientali (mai ales spre seara), moderat in celelalte masive montane si in nordul Moldovei si mai mult slab in restul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 12 si 17 grade Celsius in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile intramontane din estul Transilvaniei si nordul Moldovei), 17-22 de grade in Banat, Crisana si Oltenia si 14-19 grade in Muntenia, Dobrogea si Moldova.

Presiunea atmosferica (redusa la nivelul marii) estimata a se inregistra in cursul serii de sambata. Tara noastra se va afla la granita dintre un regim anticiclonic si unul ciclonic, in nord-est vantul urmand sa fie ceva mai activ spre seara, ca o consecinta a gradientelor barice ridicate.
Sursa: kachelmannwetter.com, model ICON-EU (DWD).

Duminica in jumatatea nordica a tarii cerul va mai prezenta unele innorari temporare, insa cateva ploi slabe izolate se vor mai semnala numai in nordul Moldovei si in Maramures in primele ore ale diminetii. In sudul tarii cerul se va mentine mai mult senin, desi temperaturile vor mai scadea cu cateva grade fata de ziua precedenta, cu precadere in Baragan si in sudul Moldovei.

Vantul va sufla moderat spre tare in Moldova si in zona Carpatilor de Curbura (cu rafale de pana la 50-60 de km/h), moderat in sudul Olteniei si nordul Dobrogei si mai mult slab in celelalte regiuni.

Maximele termice vor urca la pranz pana spre 13-18 grade in Transilvania, Maramures si Crisana, 18-23 de grade in Banat, Oltenia si vestul Munteniei (cu cele mai ridicate valori asteptate in sud-vestul Olteniei), 13-18 grade in estul Munteniei si Dobrogea si 10-15 grade Celsius in Moldova.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.