Arhive etichetă: Vremea în Martie

Vremea în luna martie în România

Cum va fi vremea în weekend-ul 30 – 31 martie

Ultimele zile ale lunii martie vor aduce o vreme frumoasă și caldă, pe măsură ce un vast anticiclon situat în vestul și centrul Europei se va extinde și către părțile estice ale continentului. Precipitațiile vor lipsi cu desăvârșire, singurul fenomen meteorologic notabil urmând să fie ceața, care se va forma temporar în cursul nopților și al dimineților local pe văi și în depresiuni. În estul Transilvaniei se va mai produce îngheț ușor în cursul nopților, însă pomicultura nu va fi afectată, avansul vegetației în zonele respective nefiind la același nivel precum în sudul teritoriului.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în intervalul 25 – 28 martie

Următoarele zile vor marca o răcire a vremii, pe măsură ce dinspre nord-vestul continentului va fi advectat un aer de origine polar-oceanică pe partea anterioară a unui anticiclon situat în sud-vestul Europei. Doar luni temperaturile vor mai fi ridicate, în sudul țării urmând să se mai înregistreze valori de peste 20 de grade Celsius. Precipitațiile nu vor lipsi de asemenea, acestea se vor semnala în aproape toată țara, cu excepția Banatului, a vestului Transilvaniei și a vestului Olteniei. În zonele de șes va ploua, în timp ce la munte va ninge și vântul va sufla cu putere. Totuși, cantitățile de apă estimate a se acumula nu vor fi importante, numai cu totul izolat urmând să se acumuleze până la 10-15 mm.
Continuă să citești

Vremea în weekend-ul 23 – 24 martie

Sfârșitul de săptămână va aduce o vreme frumoasă și caldă în majoritatea zonelor țării, în condițiile în care partea estică a unui anticiclon foarte extins peste bătrânul continent se va situa deasupra României. Precipitațiile vor fi aproape inexistente, doar în nordul extrem al țării fiind așteptate să cadă cu totul izolat câteva ploi slabe duminică. Vântul va fi singurul fenomen meteo demn de menționat, acesta urmând să sufle cu putere sâmbătă îndeosebi în Moldova, Bărăgan și Dobrogea.
Continuă să citești

Prognoza 18 – 21 martie: vreme caldă la început de săptămână în România

Următoarele zile vor continua să fie calde pe întreg teritoriul țării, ca urmare a prezenței în zonele sud-estice ale continentului a unui aer de origine nord-africană. Mai ales ziua de luni va fi deosebit de caldă, în sudul și sud-estul țării urmând să se atingă și chiar să se depășească ușor pragul unei zile de vară (25 de grade Celsius). Precipitațiile vor fi puține, însă își vor face apariția în mod local în aproape toate regiunile, cu excepția Dobrogei.
Continuă să citești

Cum va fi vremea la sfârșitul săptămânii (15 – 17 martie)

Ultimele zile ale acestei săptămâni vor marca o încălzire a vremii îndeosebi în sudul și sud-estul teritoriului, ca urmare a unei advecții de aer mai cald dinspre Marea Mediterană. În jumătatea nordică a țării în schimb, valorile termice se vor menține la un nivel similar cu cel înregistrat în ultimele zile, iar mai mult decât atât-va exista o serie de fronturi atmosferice venite dinspre nord-vestul Europei care vor aduce precipitații pe arii extinse, sub formă de ploaie în zonele joase, în timp ce la munte la altitudini de peste 1000-1200 de metri vor fi lapovițe și ninsori și se va depune un strat consistent de zăpadă.
Continuă să citești