Cum va fi vremea în weekend-ul 4 – 5 iulie

O nouă arie de instabilitate atmosferică va afecta țara noastră la finalul săptămânii, România urmând să beneficieze în continuare de o circulație a aerului parțial meridională și parțial tropicală, astfel încât pe lângă ploile în aversă care sunt așteptate să cadă îndeosebi în regiunile intracarpatice, valorile de temperatură a aerului nu vor fi prea în concordanță cu aspectul cerului, astfel încât îndeosebi în Lunca Dunării se vor atinge din nou valori de 35-36 de grade Celsius.

Sambata vremea va fi instabila in majoritatea regiunilor. Va ploua in averse pe arii extinse mai ales in centrul tarii, dar local si in nordul Munteniei, al Olteniei si in Moldova. In restul zonelor precipitatiile se vor semnala numai izolat. Vor fi mai ales furtuni cu descarcari electrice si grindina de dimensiuni mici si medii, iar pe alocuri cantitatile de apa vor ajunge pana la 30-40 de mm.

Vantul va sufla slab pana la moderat in sud-vestul Olteniei si mai mult slab in restul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 21 si 26 de grade Celsius in Transilvania si Maramures, 23-28 de grade in Banat si Crisana, 28-33 de grade in Oltenia, 30-35 de grade in Muntenia, vestul Dobrogei si sudul Moldovei, 25-30 de grade in centrul Moldovei si estul Dobrogei si 20-25 de grade in nordul Moldovei, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in zona Obcinelor Bucovinei.

Duminica vremea se va ameliora usor ca aspect, totusi averse de ploaie insotite de fenomene electrice si izolat de grindina isi vor mai face aparitia local in zona Carpatilor Orientali, in estul Transilvaniei, nordul Olteniei si al Munteniei si doar izolat in restul regiunilor. Razlet, cantitatile de apa vor mai ajunge pana la 20-30 de mm, mai ales in zona Subcarpatilor Getici.

Vantul va sufla slab pana la moderat in sudul Moldovei si al Banatului si mai mult slab in celelalte zone alte tarii.

Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 22 si 27 de grade in Transilvania si Maramures, 25-30 de grade in Banat si Crisana (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in sudul Banatului), 28-33 de grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei si 23-28 de grade Celsius in nordul Moldovei.

Cantitatile de apa estimate a se acumula pana in noaptea de duminica spre luni. Va ploua in averse in mare parte din tara, dar mai cu seama in interiorul arcului carpatic, unde izolat se vor strange cantitati de apa de pana la 40-50 de mm pe intreg parcursul intervalului. Sursa: kachelmannwetter.com, model ECMWF.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.