Arhive etichetă: Vremea în Iulie

Vremea în luna iulie în România

Cum va fi vremea în weekend-ul 11 – 12 iulie

În acest final de săptămână un nou front rece va traversa țara noastră de la vest către est-după o perioadă calmă, fără fenomene meteorologice notabile, mai multe regiuni ale țării urmând să aibă parte de furtuni violente, grindină și vijelii. Aceste fenomene se vor semnala duminică în prima parte a zilei în vest, centru și nord, iar mai apoi și în est și în sud-est. Cu toate acestea, ziua de sâmbătă va fi călduroasă în toată țara, cu temperaturi maxime ce vor urcă până spre 33-34 de grade în sud și sud-vest, iar duminică în sud și în sud-est va fi de asemenea foarte cald, deoarece frontul rece va ajunge în aceste zone abia către seară.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în intervalul 6 – 10 iulie

În următoarele zile țara noastră va avea parte de o vreme diversă, trecând de la caniculă luni și marți în sud și est, la o răcorire în urma unui front rece marți seară și miercuri, pentru ca mai apoi joi și vineri să se încălzească din nou, chiar dacă nu se vor mai atinge valorile de temperatură din prima parte a săptămânii.

Frontul rece așteptat să ajungă în România pe parcursul zilei de marți va afecta pe rând de la vest către est toată țara prin furtuni puternice însoțite de fenomene electrice, vijelii și grindină, iar pe alocuri cantitățile de apă vor ajunge până spre 40-50 de mm, mai ales la munte, în Transilvania și în nordul Munteniei.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în weekend-ul 4 – 5 iulie

O nouă arie de instabilitate atmosferică va afecta țara noastră la finalul săptămânii, România urmând să beneficieze în continuare de o circulație a aerului parțial meridională și parțial tropicală, astfel încât pe lângă ploile în aversă care sunt așteptate să cadă îndeosebi în regiunile intracarpatice, valorile de temperatură a aerului nu vor fi prea în concordanță cu aspectul cerului, astfel încât îndeosebi în Lunca Dunării se vor atinge din nou valori de 35-36 de grade Celsius.
Continuă să citești

Prognoza Vremea.ro pentru săptămâna 30 iulie – 5 august

Urmatorul interval va aduce o vreme calda in toate regiunile tarii, insa fara extreme termice semnificative. Doar in Banat sunt asteptate maxime de pana la 34-35 de grade Celsius, in restul tarii acestea nefiind asteptate sa treaca de 32-33 de grade. Din punct de vedere al aspectului, vremea va fi relativ instabila in prima parte a saptamanii, cand vor cadea averse de ploaie insotite de descarcari electrice in mare parte din teritoriu (insa cantitati de apa ceva mai insemnate sunt asteptate a se inregistra doar in sud si est), in timp ce sfarsitul saptamanii va mai aduce unele averse de ploaie numai in mod local, iar acestea vor fi mai slabe cantitativ (doar la munte urmand sa se mai stranga pana la 15-20 de mm).
Continuă să citești

Prognoza pentru intervalul 24 – 29 iulie

Urmatoarele zile vor marca debutul unei noi perioade foarte umede la nivelul tarii noastre, o vasta depresiune atmosferica situata in bazinul vestic al Marii Negre urmand sa stationeze vreme de 3-4 zile, in majoritatea regiunilor tarii urmand sa cada averse de ploaie insotite de descarcari electrice si izolat de grindina. Local, cantitatile de apa vor ajunge pana la 30-50 de mm, insa izolat se vor inregistra cantitati de apa mult mai insemnate, de pana la 100-120 de mm, indeosebi in sudul si in sud-estul teritoriului (desi cu totul punctiform nu sunt excluse a se acumula cantitati chiar mai mari de 120 de mm), urmand sa existe riscul producerii unor inundatii localizate. Din punct de vedere termic, inceputul intervalului va fi apropiat de media climatologica a perioadei, sau chiar usor sub aceasta in regiunile intracarpatice, in timp ce a doua parte a intervalului va fi mai calda, ca urmare a cresterii presiunii atmosferice, in week-end temperaturile maxime urmand sa se apropie sau chiar sa atinga pragul caniculei in sud si in sud-est.
Continuă să citești