Arhive etichetă: Vremea în Iulie

Vremea în luna iulie în România

Cum va fi vremea în weekend-ul 25 – 26 iulie

Finalul de săptămână va fi marcat în jumătatea vestică a țării de către influența frontului rece asociat unui talveg de joasă altitudine situat în sudul Balcanilor, în timp ce o arie de presiune ridicată aflată la est de România va face ca acest front rece să aibă o deplasare greoaie către sud-estul țării, unde vremea se va menține în general frumoasă. Temperaturile vor fi normale sau chiar mai scăzute pentru această perioadă în regiunile intracarpatice, în timp ce în sud-est acestea se vor situa cu 2-3 grade Celsius peste media climatologică a ultimei decade a lunii iulie, maximele termice mai ales sâmbătă urmând să atingă izolat pe aliniamentul Turnu MăgureleCălărași pragul canicular de 35 de grade.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în weekend-ul 11 – 12 iulie

În acest final de săptămână un nou front rece va traversa țara noastră de la vest către est-după o perioadă calmă, fără fenomene meteorologice notabile, mai multe regiuni ale țării urmând să aibă parte de furtuni violente, grindină și vijelii. Aceste fenomene se vor semnala duminică în prima parte a zilei în vest, centru și nord, iar mai apoi și în est și în sud-est. Cu toate acestea, ziua de sâmbătă va fi călduroasă în toată țara, cu temperaturi maxime ce vor urcă până spre 33-34 de grade în sud și sud-vest, iar duminică în sud și în sud-est va fi de asemenea foarte cald, deoarece frontul rece va ajunge în aceste zone abia către seară.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în intervalul 6 – 10 iulie

În următoarele zile țara noastră va avea parte de o vreme diversă, trecând de la caniculă luni și marți în sud și est, la o răcorire în urma unui front rece marți seară și miercuri, pentru ca mai apoi joi și vineri să se încălzească din nou, chiar dacă nu se vor mai atinge valorile de temperatură din prima parte a săptămânii.

Frontul rece așteptat să ajungă în România pe parcursul zilei de marți va afecta pe rând de la vest către est toată țara prin furtuni puternice însoțite de fenomene electrice, vijelii și grindină, iar pe alocuri cantitățile de apă vor ajunge până spre 40-50 de mm, mai ales la munte, în Transilvania și în nordul Munteniei.
Continuă să citești

Curiozități și statistici climatologice ale orașului Constanța

Orașul Constanța este situat în zona de sud-est a României, la intersecția spațiului litoral-pontic cu cel continental. În vest se află podișul Dobrogei de sud, iar în est este mărginit de apele Mării Negre. Clima orașului Constanța este una temperat continentală, cu influențe maritime datorită proximității Mării Negre. Regimul termic este printre cele mai ridicate din țară, media temperaturii multianuale fiind de aproximativ 11 grade Celsius.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în weekend-ul 4 – 5 iulie

O nouă arie de instabilitate atmosferică va afecta țara noastră la finalul săptămânii, România urmând să beneficieze în continuare de o circulație a aerului parțial meridională și parțial tropicală, astfel încât pe lângă ploile în aversă care sunt așteptate să cadă îndeosebi în regiunile intracarpatice, valorile de temperatură a aerului nu vor fi prea în concordanță cu aspectul cerului, astfel încât îndeosebi în Lunca Dunării se vor atinge din nou valori de 35-36 de grade Celsius.
Continuă să citești