Arhive etichetă: Vremea în Iulie

Vremea în luna iulie în România

Prognoza Vremea.ro pentru săptămâna 30 iulie – 5 august

Urmatorul interval va aduce o vreme calda in toate regiunile tarii, insa fara extreme termice semnificative. Doar in Banat sunt asteptate maxime de pana la 34-35 de grade Celsius, in restul tarii acestea nefiind asteptate sa treaca de 32-33 de grade. Din punct de vedere al aspectului, vremea va fi relativ instabila in prima parte a saptamanii, cand vor cadea averse de ploaie insotite de descarcari electrice in mare parte din teritoriu (insa cantitati de apa ceva mai insemnate sunt asteptate a se inregistra doar in sud si est), in timp ce sfarsitul saptamanii va mai aduce unele averse de ploaie numai in mod local, iar acestea vor fi mai slabe cantitativ (doar la munte urmand sa se mai stranga pana la 15-20 de mm).
Continuă să citești

Prognoza pentru intervalul 24 – 29 iulie

Urmatoarele zile vor marca debutul unei noi perioade foarte umede la nivelul tarii noastre, o vasta depresiune atmosferica situata in bazinul vestic al Marii Negre urmand sa stationeze vreme de 3-4 zile, in majoritatea regiunilor tarii urmand sa cada averse de ploaie insotite de descarcari electrice si izolat de grindina. Local, cantitatile de apa vor ajunge pana la 30-50 de mm, insa izolat se vor inregistra cantitati de apa mult mai insemnate, de pana la 100-120 de mm, indeosebi in sudul si in sud-estul teritoriului (desi cu totul punctiform nu sunt excluse a se acumula cantitati chiar mai mari de 120 de mm), urmand sa existe riscul producerii unor inundatii localizate. Din punct de vedere termic, inceputul intervalului va fi apropiat de media climatologica a perioadei, sau chiar usor sub aceasta in regiunile intracarpatice, in timp ce a doua parte a intervalului va fi mai calda, ca urmare a cresterii presiunii atmosferice, in week-end temperaturile maxime urmand sa se apropie sau chiar sa atinga pragul caniculei in sud si in sud-est.
Continuă să citești

Vremea în săptămâna 16 – 22 iulie

Urmatorul interval va fi caracterizat de o vreme in general normala termic in cea mai mare parte a sa, cu maxime de temperatura zilnice ce nu vor trece de 32-33 de grade Celsius. Cauza acestor temperaturi placute (in conditiile in care lunile iulie ale ultimilor ani au fost deosebit de calde) o constituie un nucleu depresionar situat in nordul Ucrainei si sudul Rusiei europene, care va fi stationar pentru mai multe zile si care va advecta dinspre latitudini nordice un aer ceva mai rece pe partea sa anterioara.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în săptămâna 9 – 15 iulie

Un nucleu rece de altitudine va aduce precipitatii bogate pe aproape intreg teritoriul Romaniei in primele doua zile ale saptamanii (local pana la 60-70 de mm), pentru ca mai apoi instabilitatea din troposfera sa se manifeste la cote mai reduse, unele averse slabe de ploaie insotite de descarcari electrice urmand sa se mai semnaleze cu precadere in regiunile intracarpatice ale teritoriului. Din punct de vedere termic, luni si marti va fi destul de racoare in toata tara, de miercuri vremea urmand sa intre intr-un proces de incalzire usoara, iar in sud si est temperaturile vor reveni la valori apropiate de normalul climatologic al perioadei. In schimb, in centru si in nord valorile termice se vor mentine usor sub media climatologica a perioadei, ca urmare a nebulozitatii ceva mai ridicate asteptata in aceste regiuni. Continuă să citești

Cum va fi vremea în săptămâna 2 – 8 iulie

Dupa cel mai viguros ciclon mediteranean din acest sezon cald, care a produs inundatii pe arii extinse din Transilvania si Moldova, urmatorul interval va propune o amelioare a vremii; cel putin in prima parte a sa ploile vor fi foarte putine si se vor semnala mai ales la munte si in sud-est. In spatele depresiunii puternice care a afectat Romania in ultimele zile se va forma o arie de presiune ridicata, astfel incat dezvoltarile noroase pe verticala vor fi inhibate de stabilitatea din troposfera. Incepand de joi insa, un nou pasaj frontal va afecta majoritatea regiunilor tarii prin averse consistente de ploaie insotite de descarcari electrice si izolat de grindina. Desi cantitatile de apa estimate a se acumula nu vor fi la fel de importante precum cele inregistrate la finalul lunii iunie, izolat se vor strange pana la 50-60 de mm pana spre sfarsitul saptamanii. Din punct de vedere termic vremea va fi usor mai rece decat in mod obisnuit in jumatatea nordica a tarii, in timp ce in sud valorile de temperatura se vor situa in general pe medie, cu maxime de pana la 33-34 de grade Celsius asteptate pe parcursul zilelor de miercuri, joi si vineri. Continuă să citești