Cum va fi vremea între 9 și 12 decembrie

Următorul interval va aduce o vreme în general închisă în majoritatea regiunilor țării, însă mai caldă decât în mod obișnuit pentru prima jumătate a lunii decembrie. Țara noastră se va situa în permanență pe partea caldă a fronturilor atmosferice venite dinspre vestul și sud-vestul continentului, astfel încât și precipitațiile care se vor semnala în regiunile vestice vor fi sub formă de ploaie. Doar la munte la peste 1500 de metri vor fi și lapovite și ninsori și se va depune un strat subțire de zăpada, mai ales în vestul Carpaților Meridionali.

Luni vremea va fi in general inchisa in vest, centru si nord, insa precipitatii sub forma de ploaie se vor semnala numai cu totul izolat. In Transilvania vor exista conditii pentru burnita inghetata si formare de polei, in mod local. In sud si est cerul va fi mai mult senin iar temperaturile considerabil mai ridicate fata de regiunile intracarpatice. Vantul va sufla moderat in Carpatii Orientali, slab pana la moderat in vestul tarii si mai mult slab in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre -1 si 4 grade in Transilvania si Maramures, 4-9 grade in Banat si Crisana (cu valori usor mai ridicate asteptate a se inregistra in zona Dealurilor de Vest, de pana la 11-12 grade Celsius), 4-9 grade in Oltenia si Muntenia, 6-11 grade in Dobrogea, 1-6 grade in jumatatea sudica a Moldovei si 4-9 grade in cea nordica.

Marti va ploua local in vestul extrem al tarii, in timp ce in restul regiunilor cerul va fi variabil. Unele burnite izolate sunt asteptate ca cada si in Dobrogea, in conditiile in care de pe Marea Neagra vor sosi cativa nori stratiformi, potrivit Vremea.ro. Vantul va sufla slab in cea mai mare parte a tarii, cel mult slab pana la moderat in vestul extrem. Temperaturile maxime vor fi incadrate in general intre 5 si 10 grade in Transilvania, Maramures, Banat, Crisana si Oltenia, 3-8 grade in jumatatea vestica a Munteniei, 8-13 grade in jumatatea estica a Munteniei si in Dobrogea si 3-8 grade in Moldova, cu cele mai ridicate valori asteptate in sudul extrem al regiunii.

Miercuri cerul va fi mai mult noros in toata tara si voi cadea ploi slabe local in toate regiunile, cu exceptia Transilvaniei, unde acestea se vor semnala numai izolat. Vantul va sufla slab pana la moderat in sud-estul tarii si in nordul Transilvaniei si mai mult slab in restul regiunilor. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 2 si 7 grade Celsius in Transilvania, Maramures, Banat, Crisana si Oltenia, 6-11 grade in Muntenia si Dobrogea (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in zona litorala) si 1-6 grade in Moldova.

Precipitatiile estimate a se acumula in cursul zilei de joi. Va ploua pe arii extinse in cea mai mare parte a tarii, insa cantitati mai importante de apa, de pana la 20-30 de mm, se vor acumula doar in zonele nordice ale Olteniei. Sursa: kachelmannwetter.com, model ECMWF.

Joi va ploua pe spatii extinse in cea mai mare parte a tarii, cu exceptia sudului Transilvaniei si a nordului Moldovei, unde ploile se vor semnala doar local. In general cantitatile de apa estimate a se acumula nu vor depasi 10-15 mm, doar in nordul Olteniei urmand sa se stranga izolat pana la 20-30 de mm, in conditiile unei intensificari orografice a precipitatiilor pe o circulatie sudica a aerului. La munte la altitudini de peste 1200 de metri va ninge si se va depune un strat nou de zapada de pana la 10-15 centimetri. Vantul va sufla in general tare in zonele montane, unde va viscoli zapada depusa, in timp ce in restul zonelor acesta va fi moderat sau slab pana la moderat (in vestul tarii). Maximele termice vor urca la pranz pana spre 2-7 grade in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate in depresiunile din estul Transilvaniei), 4-9 grade in Banat, Crisana, Oltenia si Muntenia, 7-12 grade in Dobrogea si 2-7 grade Celsius in Moldova.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.