Arhive etichetă: Vremea în Decembrie

Vremea în luna decembrie în România

Prognoza pentru 30 decembrie – 2 ianuarie. Vremea de Revelion

Ultimele zile din anul 2019 și primele zile din 2020 vor aduce o vreme mai caldă în comparație cu media climatologică a perioadei, în pofida unei advecții de aer mai rece dinspre nordul continentului (în prima parte a intervalului). Un vast anticiclon poziționat în centrul Europei va face ca vremea în țara noastră să fie stabilă, cu puține precipitații. Doar în jumătatea estică a țării, unde izobarele vor fi mai strânse ca urmare a proximității unui câmp depresionar centrat în Rusia europeană, vor mai cădea local câteva precipitații mixte slabe.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în weekend-ul 28 – 29 decembrie

Ultimul weekend al anului 2019 va aduce într-un final o răcire a vremii și ninsori pe spații mai extinse, însă nu în toată țara. Sudul și vestul teritoriului vor rămâne încă aproape în totalitate fără zăpadă, în condițiile în care ninsorile vor sosi în țara noastră pe o circulație a aerului mai atipică (dinspre nord), iar Munții Carpați vor constitui un baraj în calea maselor noroase. În Moldova vor fi și perioade cu ninsoare viscolita, iar stratul de zăpada va atinge local 10-15 centimetri, mai ales în zonele de deal din nordul regiunii.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în intervalul 23 – 27 decembrie. Vremea de Crăciun în România

Perioada Crăciunului va aduce o răcire a vremii în toată țara, însă în ultimele zile temperaturile au fost într-atât de ridicate încât valorile așteptate a se înregistra în următorul interval își vor schimbă încadrarea doar din “vreme deosebit de calda” în “vreme calda”. Așadar, având în vedere faptul că temperaturile încă se vor situa peste mediile climatologice ale perioadei, de un “Crăciun alb” vor avea parte doar zonele montane, iar pe alocuri și cele deluroase și depresionare din Transilvania, Maramureș și nordul Moldovei.

În prima parte a intervalului vor cădea precipitații îndeosebi sub formă de ploaie mai ales în regiunile intracarpatice, în timp ce la munte la altitudini de peste 1000-1200 de metri va ninge și se va depune un nou strat de zăpada. În a două parte a intervalului vremea va continuă să se răcească ușor, însă aria și intensitatea precipitațiilor va fi în diminuare.
Continuă să citești

Cum va fi vremea la final de săptămână

Următoarele zile vor continua șirul zilelor extrem de calde început după 10 decembrie, cu mențiunea că aerul rece se va mai apropia de țara noastră iar la începutul săptămânii viitoare în sfârșit temperaturile vor mai scădea. Până atunci însă, abaterile termice pozitive față de media climatologică vor fi foarte mari și vor ajunge până spre 14-16 grade Celsius, îndeosebi în zonele deluroase. Spre deosebire de ultimele zile, în week-end își vor face apariția și precipitațiile, îndeosebi în regiunile intracarpatice. În zonele joase vor fi numai ploi, în timp ce la munte doar la altitudini de peste 1800-2000 de metri vor predomina lapovitele și ninsorile.
Continuă să citești

Cum va fi vremea în intervalul 17 – 19 decembrie

Următoarele zile vor fi cele mai călduroase din această lună și se vor apropia de recordurile absolute în ceea ce privește maximele termice zilnice, iar la unele stații meteorologice se vor stabili chiar și noi recorduri lunare de temperatură maximă. Cauza pentru această advecție furibundă de aer cald o va constitui un ciclon mediteranean cvasi-staționar situat în partea vestică a Mării Mediterane, ciclon care va împinge pe partea sa anterioară încontinuu aer tropical dinspre nordul Africii înspre sud-estul Europei. Potrivit Vremea.ro, precipitațiile vor lipsi cu desăvârșire în toată țara, centrele depresionare importante urmând să activeze exclusiv în vestul și în nordul continentului.
Continuă să citești