Prognoza Vremea.ro pentru săptămâna 10 – 16 septembrie

Următoarea săptămână va fi caracterizată de o vreme caldă, chiar deosebit de calda in a doua jumatate a sa. Treptat, intreaga parte de est a Europei va fi acaparata de o arie de presiune ridicata, in interiorul careia va fi advectat un aer tropical venit dinspre nordul Africii. Astfel, temperaturile maxime (mai ales in preajma weekend-ului) vor urca pana spre 32-34 de grade Celsius in sudul tarii, valori ce vor fi cu pana la 5-7 grade mai ridicate decat cele normale pentru a doua decada a lunii septembrie. Aerul in acest anticiclon va fi unul relativ uscat, in consecinta si precipitatiile ce sunt asteptate sa cada vor fi foarte putine si se vor semnala cu precadere in partea estica a tarii si la munte.

Luni, 10 septembrie, vremea va fi in general frumoasa in jumatatea vestica a teritoriului, in timp ce in est sunt asteptate sa cada local unele averse slabe de ploaie, ce vor fi insotite razlet si de descarcari electrice. Conform prognozei www.Vremea.ro, vântul va sufla tare in Moldova (cu rafale de pana la 50-60 de km/h in nordul regiunii) si moderat in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 21 si 26 de grade in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei), 23-38 de grade in Banat si Crisana, 25-30 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 20-25 de grade in Moldova.

Marti izolat in Moldova, Carpatii Orientali si in sud-est vor mai exista conditi pentru producerea unor averse slabe de ploaie, in timp ce in restul tarii cerul va fi mai mult senin. Vantul va sufla moderat in Moldova si Dobrogea si slab, cel mult slab pana la moderat in restul regiunilor tarii. Temperaturile maxime vor fi aproape identice cu cele de luni se vor incadra in general intre 21 si 26 de grade in Transilvania si Maramures (cu cele mai ridicate valori asteptate in sudul Transilvaniei), 23-38 de grade in Banat si Crisana, 25-30 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 20-25 de grade in Moldova.

Miercuri vremea va fi frumoasa in aproape toata tara, cu un cer variabil spre mai mult senin. Doar in Dobrogea izolat in cursul dupa-amiezii se vor produce cateva averse slabe de ploaie insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla moderat in sud-est si mai mult slab in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi incadrate in general intre 21 si 26 de grade in Transilvania si Maramures, 25-30 de grade in Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 22-27 de grade in Moldova, cel mai racoare urmand sa fie in extremitatea nordica a regiunii.

Joi vremea va continua sa fie frumoasa in cea mai mare parte a tarii, doar in zona litorala urmand sa se mentina conditiile pentru producerea unor averse slabe de ploaie insotite de descarcari electrice (in mod local), ca urmare a instabilitatii generate de temperatura ridicata a apei Marii Negre. Vantul va sufla moderat in estul Dobrogei si mai mult slab in restul teritoriului. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 25-30 de grade Celsius in cea mai mare parte a tarii, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei, iar cele mai ridicate in sudul Banatului si in vestul Olteniei.

Vineri vremea va fi frumoasa si calda in aproape toata tara, cerul urmand sa fie variabil spre mai mult senin. Doar pe litoral si la munte spre dupa-amiaza vor aparea unele innorari temporare, insa sansele pentru producerea unor averse slabe de ploaie vor fi extrem de scazute. Vantul va sufla slab spre moderat in sud-est si mai mult slab in restul regiunilor tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 24 si 29 de grade in Transilvania si Maramures si 26-31 de grade in restul tarii, cu cele mai ridicate valori asteptate in sudul Banatului.

Cantitatile de apa estimate a se acumula toată săptămâna. Intregul interval va fi unul cvasi-secetos la nivel national, cateva averse preponderent slabe de ploaie urmand sa cada mai ales in partea de est a teritoriului (si indeosebi in prima jumatate a saptamanii). Sursa: kachelmannwetter.com, model ECMWF.

In week-end vremea va deveni deosebit de calda pentru aceasta perioada a anului, advectia de aer tropical dinspre nordul Africii urmand sa se intensifice. Sambata vor cadea cateva averse slabe de ploaie local in zona Carpatilor Orientali, in timp ce duminica acestea se vor manifesta izolat in Moldova si in Dobrogea, indeosebi in cursul pranzului. Temperaturile maxime vor urca la pranz pana spre 25-30 de grade in jumatatea nordica a tarii si 29-34 de grade Celsius in cea sudica, cele mai scazute valori urmand sa se inregistreze in depresiunile din estul Transilvaniei si in nordul Moldovei, iar cele mai ridicate in sudul Banatului si in Lunca Dunarii.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.