Prognoza Vremea.ro pentru weekend-ul 5 – 7 aprilie

După o serie de zile ceva mai răcoroase pentru regiunile extracarpatice în special, următorul interval va propune o creștere ușoară a valorilor termice, pe măsură ce dinspre nordul Africii va fi advectat un aer tropical către sud-estul continentului pe partea anterioară a unui ciclon mediteranean. Același ciclon va da târcoale României în week-end, dar se va activa cu adevărat deasupra țării noastre abia de săptămâna viitoare. Până atunci, sunt așteptate să cadă doar ploi slabe locale în Banat, Transilvania, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, îndeosebi în cursul zilei de duminică. Crișana, Maramureșul și vestul Transilvaniei vor beneficia de cele mai ridicate maxime termice la nivel național, în condițiile în care în aceste regiuni precipitațiile mai degrabă vor lipsi, iar cerul se va menține mai mult senin.

Vineri vremea va fi frumoasa in majoritatea regiunilor tarii, cu un cer variabil spre mai mult senin. Potrivit prognozelor Vremea.ro, numai cu totul izolat in sudul Banatului vor cadea cateva ploi slabe, mai ales dupa orele pranzului. Local in Transilvania si izolat in Moldova, Muntenia si Dobrogea dimineata se va mai semnala inghet si local bruma, in depresiunile din estul Transilvaniei temperaturile minime urmand sa mai coboare pana spre -6…-4 grade Celsius. Vantul va sufla tare in Moldova, Baragan, Dobrogea si sudul Banatului, in camp deschis rafalele urmand sa atinga viteze de pana la 60-70 de km/h. In restul teritoriului vantul va fi slab pana la moderat, cel mult moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 16 si 21 de grade in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei), 18-23 de grade in Banat si Crisana, 15-20 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 13-18 grade in Moldova.

Sambata cerul va fi variabil in cea mai mare parte a tarii, unele ploi slabe izolate fiind asteptate sa cada numai in Banat si in Crisana, iar spre seara si in zona Luncii Dunarii. Vantul va sufla moderat spre tare in sudul si estul tarii si slab pana la moderat in celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 16 si 21 de grade in Transilvania si Maramures, 19-24 de grade in Banat si Crisana (cu cele mai ridicate valori asteptate in Dealurile de Vest, conform vremea.ido.ro) si 14-19 grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova.

Abaterile termice estimate pentru dupa-amiaza zilei de duminica. Cel mai cald va fi in centrul si in vestul tarii, unde temperaturile se vor situa cu 6 pana la 8 grade Celsius peste media climatologica a perioadei. In Oltenia si in vestul Munteniei valorile de temperatura vor fi usor mai scazute decat normalul termic specific inceputului de luna aprilie, datorita nebulozitatii si a precipitatiilor sub forma de ploaie (cauzate de primele benzi frontale asociate unui ciclon mediteranean). Sursa: tropicaltidbits.com, model GFS.

Duminica cerul se va innora in majoritatea regiunilor, local urmand sa se semnaleze ploi slabe. In vestul tarii precipitatiile vor ajunge doar spre seara si vor cadea pe spatii ceva mai restranse. Vantul va sufla moderat in Moldova, Baragan si Dobrogea si mai mult slab in restul teritoriului. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 15-20 de grade in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei), 20-25 de grade in Crisana, 17-22 de grade in Banat si 12-17 grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.