Vremea la început de săptămână. Prognoza meteo între 8 și 11 aprilie

Următorul interval va fi caracterizat de o vreme caldă în majoritatea regiunilor țării, abaterile termice pozitive față de media climatologică urmând să fie în general cuprinse între 3 și 5 grade Celsius. Cu toate acestea, instabilitatea atmosferică va fi în creștere, pe măsură ce un nucleu depresionar mediteranean va afecta teritoriul țării noastre, în condițiile deplasării sale dinspre sud-vest către nord-est. Ploi sub formă de aversă vor cădea în majoritatea zonelor, însă cantități ceva mai însemnate de apă se vor înregistra doar în Moldova, Muntenia, Oltenia și la munte.

Luni cerul va fi mai mult noros in sud si est, unde local va ploua slab, in timp ce in restul zonelor tarii cerul se va mentine variabil, iar precipitatiile slabe sub forma de ploaie vor cadea numai izolat. Vantul va sufla moderat in nordul Moldovei, Baragan si Dobrogea si mai mult slab in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 15 si 20 de grade Celsius in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei), 18-23 de grade in Banat si Crisana, 14-19 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 10-15 grade in Moldova.

Marti vor cadea averse de ploaie pe spatii relativ extinse in toate regiunile tarii, cu exceptia Moldovei, unde acestea se vor semnala doar izolat. Pe alocuri, cantitatile de apa vor ajunge pana la 10-15 mm, in special la munte. Vantul va sufla moderat in sudul tarii si slab in celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 15 si 20 de grade in Transilvania si Maramures, 18-23 de grade in Banat si Crisana (cu cele mai ridicate valori asteptate in Dealurile de Vest) si 16-21 de grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova.

Miercuri local se vor mai semnala averse de ploaie insotite razlet si de fenomene electrice in toate regiunile tarii, insa doar izolat in Moldova si la munte se vor acumula cantitati ceva mai insemnate de apa (pana la 10-15 mm). Vantul va sufla slab pana la moderat in cea mai mare parte a tarii, cel mult moderat in nordul Moldovei. Temperaturile maxime vor fi situate in general intre 14 si 19 grade in Transilvania si Maramures, 17-22 de grade in Banat si Crisana, 15-20 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 13-18 grade in Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate de Vremea.ro a se inregistra in extremitatea nordica a regiunii.

Joi instabilitatea atmosferica se va mentine la cote relativ ridicate in cea mai mare parte a tarii. Local vor cadea averse de ploaie insotite de descarcari electrice, insa cantitatile de apa estimate a se acumula vor fi in general nesemnificative, doar la munte, in sudul Banatului si in nordul Olteniei si al Munteniei urmand sa se stranga pana la 10-15 mm. Vantul va sufla slab in aproape toate zonele tarii, cu exceptia Baraganului, unde acesta va fi slab pana la moderat. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 14-19 grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana, 18-23 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea (cu cele mai ridicate valori asteptate in sudul Olteniei), 15-20 de grade in Dobrogea si 10-15 grade in Moldova.

Cantitatile de apa estimate a se acumula pana in seara zilei de joi. Pe intreg parcursul intervalului precipitatiile vor uda cea mai mare parte a teritoriului Romaniei, insa cantitati mai importante de apa (pana la 20-40 de mm pe parcursul intregului interval) se vor inregistra doar local in Moldova, in nordul Munteniei si al Olteniei si in zonele montane. Sursa: kachelmannwetter.com, model ICON DWD.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.