Cum va fi vremea în intervalul 14 – 16 septembrie

In urmatoarele zile tara noastra va ramane sub influenta unui regim anticiclonic care va aduce cu sine o vreme in general frumoasa si calda, chiar deosebit de calda in vest si sud-vest, unde se vor inregistra maxime de peste 30 de grade Celsius in mod local, in conditiile in care temperaturile maxime normale pentru aceasta perioada ar trebui sa fie incadrate in intreaga tara intre 18 si 25 de grade.

Diminetile vor ramane racoroase pe vai si in depresiuni, unde temperaturile minime vor fi cuprinse in general intre 0 si 5 grade Celsius.

De aceasta data unele precipitatii isi vor face aparitia in mod local, mai cu seama la deal, la munte si in nordul Moldovei, insa nu se asteapta acumularea unor cantitati insemnate de apa. Cu totul izolat ploile vor avea caracter de aversa si vor fi insotite si de descarcari electrice.

Marti cerul va fi variabil spre mai mult senin in vestul, centrul si sudul tarii, in timp ce in nord-est local vor cadea unele ploi slabe, mai ales in cursul dupa-amiezii, ploi ce vor avea pe alocuri caracter de aversa si vor fi insotite si de fenomene electrice. Cu totul izolat in nordul Carpatilor Orientali se vor strange cantitati de apa de pana la 7-10 mm.

Vantul va sufla slab in cea mai mare parte a tarii, cel mult slab pana la moderat in zona montana inalta.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 22 si 27 de grade Celsius in Transilvania si Maramures, 27-32 de grade in Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 22-27 de grade in Moldova, cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in extremitatea sudica a regiunii.

Miercuri vremea va fi frumoasa in cea mai mare parte a tarii, unele ploi slabe locale urmand sa cada temporar numai in zona Carpatilor Meridionali si de Curbura, precum si in Muntenia si sudul Dobrogei.

Vantul va sufla slab in majoritatea zonelor, cel mult slab pana la moderat pe crestele Carpatilor Meridionali.

Temperaturile maxime vor fi situate in general intre 23 si 28 de grade in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate in depresiunile intramontane din estul Transilvaniei), 28-32 de grade in Banat, Crisana si Oltenia, 25-30 de grade in Muntenia si Dobrogea si 22-27 de grade Celsius in Moldova.

Abaterile termice estimate a se inregistra in cursul dupa-amiezii de miercuri. In toata tara vremea va fi mai calda in comparatie cu media climatologica a celei de-a doua decade a lunii septembrie, in vestul Romaniei urmand sa se inregistreze abateri termice pozitive chiar si de pana la 8-10 grade Celsius. Sursa: tropicaltidbits.com, model GFS.

Joi cerul va fi mai mult senin in cea mai mare parte a tarii, unele innorari temporare urmand sa apara doar in regiunile sud-vestice, insa precipitatii vor cadea numai cu totul izolat, cateva averse slabe de ploaie urmand sa isi faca aparitia cu precadere in cursul dupa-amiezii.

Vantul va sufla slab pana la moderat in Banat si Crisana si mai mult slab in celelalte regiuni.

Maximele termice vor urca la pranz pana spre 24-29 de grade Celsius in Transilvania si Maramures, 28-33 de grade in Banat, Crisana, Oltenia si Muntenia, 25-30 de grade in Dobrogea (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in zona litorala) si 23-28 de grade in Moldova.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.