Cum va fi vremea în weekend-ul 11 – 12 septembrie

Finalul de saptamana va aduce o vreme frumoasa si calda in toata tara, pe masura ce o arie de presiune ridicata se va consolida in estul si sud-estul continentului. Precipitatiile vor lipsi cu desavarsire, numai niste nori inalti (cirriformi) urmand sa brazdeze cerul Romaniei in urmatoarele doua zile.

Desi dupa-amiezele vor fi calduroase, cu abateri termice pozitive in toata tara, cerul mai mult senin si scaderea duratei de stralucire a Soarelui pe masura ce inaintam in toamna va face ca pamantul sa piarda tot mai mult din caldura acumulata peste zi, astfel incat noptile vor fi racoroase mai ales pe vai si in depresiuni, unde minimele termice vor cobori pana aproape de pragul inghetului (indeosebi in estul Transilvaniei si in nordul Carpatilor Orientali).

Sambata vremea va fi in general frumoasa in toata tara, cu un cer variabil (chiar mai mult senin in sud-vest).

Vantul va sufla slab in majoritatea zonelor, cel mult slab pana la moderat pe crestele muntilor.

Maximele termice vor urca la pranz pana spre 20-25 de grade Celsius in Transilvania si Maramures, 23-28 de grade in Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 22-26 de grade in Moldova, cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in sudul extrem al regiunii.

Duminica vremea va continua sa se incalzeasca usor in cea mai mare parte a tarii, iar cerul se va mentine variabil in jumatatea estica si mai mult senin in vest.

Vantul va sufla slab in cea mai mare parte a tarii, cel mult slab pana la moderat in zona de podis din nordul Dobrogei.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 20 si 25 de grade Celsius in Transilvania si Maramures, 23-28 de grade in Crisana, 26-31 de grade in Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei (cu cele mai ridicate valori asteptate in sud-vestul Olteniei si in Baragan) si 22-26 de grade in nordul Moldovei.

Abaterile termice estimate a se inregistra in cursul dupa-amiezii de duminica. In toata tara vremea va fi calda in comparatie cu media climatologica a perioadei, chiar deosebit de calda in vestul Romaniei si la munte, unde se vor inregistra abateri termice pozitive de pana la 6-7 grade Celsius. Sursa: tropicaltidbits.com, model GFS.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.