Cum va fi vremea în intervalul 16 – 19 martie

Următoarele zile vor marca o translatare “de manual” dinspre un anticiclon plin de aer rece format în estul continentului tot într-un regim anticiclonic (fără influența vreunui front atmosferic), însă de această dată zona de presiune ridicată va fi de origine azorica, iar implicit și aerul cu care va fi umplut aceasta va fi unul mai degrabă tropical. În consecință, având în vedere faptul că România se va afla sub anticicloni în succesiune, precipitațiile vor fi foarte puține și se vor semnala numai în regiunile vestice (îndeosebi pe parcursul zilei de marți).

Luni vremea va fi racoroasa pe timpul zilei cu precadere in sudul tarii, insa cerul va fi mai mult senin in toata tara. Ca urmare a cerului senin si a presiunii ridicate, in depresiunile din estul Transilvanei dimineata temperaturile se vor apropia de pragul gerului (pentru prima data in ultimele 2-3 saptamani).

Vantul va sufla moderat in zona Banatului montan si mai mult slab in restul regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 4 si 9 grade Celsius in Transilvania si Maramures, 8-13 grade in Crisana si Maramures si 5-10 grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova, cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in zonele subcarpatice.

Marti cerul va fi variabil in jumatatea estica a tarii si mai mult noros in cea vestica. In vestul Transilvaniei, Maramures, Banat si Crisana local vor cadea unele ploi slabe cantitativ.

Vantul va sufla slab pana la moderat la munte si in Baragan si slab in restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 8 si 13 grade in Transilvania si Maramures, 11-16 grade in Banat si Crisana si 9-14 grade Celsius in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate in zona litorala, datorita apei inca reci a Marii Negre.

Miercuri, potrivit Vremea.ro în prima parte a zilei va mai ploua cu totul izolat în sud-vestul tarii, iar dupa orele prânzului și în zona Moldovei; în restul țării cerul va fi variabil spre mai mult senin.

Vantul va sufla moderat in nordul Baraganului si slab, cel mult slab pana la moderat in celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi situate in general intre 9 si 14 grade Celsius in Transilvania si Maramures, 11-16 grade in Banat, Crisana si Oltenia, 10-14 grade in Muntenia, 7-12 grade in Dobrogea si 10-15 grade in Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in zona Obcinelor Bucovinei.

Primește următoarea prognoză pe email

Joi vremea se va incalzi usor in toata tara, iar cerul va fi variabil in regiunile extracarpatice si mai mult senin in vestul si centrul tarii.

Vantul va sufla slab pana la moderat in zonele montane si mai mult slab in restul teritoriului. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 11-16 grade Celsius in Transilvania si Maramures, 14-19 grade in Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia si Moldova (cu cele mai ridicate valori asteptate in zonele deluroase) si 11-16 grade in Dobrogea.

Abaterile termice estimate a se înregistra în cursul după-amiezei de joi. Regimul anticiclonic care va acapara aproape întreaga Europă se va manifesta și în România prin temperaturi foarte ridicate pentru această perioadă, indeosebi în zonele de deal și de munte, unde se vor înregistra abateri termice pozitive de până la 8-10 grade Celsius. Sursa: tropicaltidbits.com, model GFS.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.