Cum va fi vremea în weekend-ul 14 – 15 martie

Finalul de săptămână va aduce o răcire treptată a vremii, pe măsură ce dinspre nord-vestul continentului va fi advectat un aer mai rece în straturile inferioare ale troposferei înspre țara noastră. Cu toate acestea, per ansamblu media temperaturii va rămâne una ridicată în toată țara pentru prima jumătate a lunii martie (îndeosebi pentru regiunile extracarpatice). Se vor semnala și precipitații locale, prima dată în jumătatea nordică a țării (slabe cantitativ), iar în a două parte a intervalului și în cea sudică (moderate cantitativ, în mod izolat).

Primește următoarea prognoză pe email

Vineri vremea va fi deosebit de calda in toata tara. Dupa orele pranzului un front atmosferic va aduce cateva ploi slabe cantitativ local in jumatatea nordica a teritoriului.

Vantul va sufla moderat la munte si slab, cel mult slab pana la moderat in restul regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 15 si 20 de grade Celsius in Transilvania, Maramures, Banat, Crisana si Oltenia (cu valori usor mai scazute, de 12-13 grade, asteptate a se inregistra in nord-vestul extrem, unde nebulozitatea va fi mai accentuata), 18-23 de grade in Muntenia, Dobrogea si jumatatea sudica a Moldovei si 13-18 grade in cea nordica.

Sambata vremea se va raci usor in toata tara, insa mai cu seama in zonele sud-estice. Un talveg depresionar mediteranean va aduce local in sud cateva precipitatii sub forma de ploaie, insa acestea vor fi mai degraba slabe cantitativ (pana la 5-7 mm asteptati a se acumula in mod izolat).

Vantul va sufla moderat in Moldova si Carpatii Orientali si mai mult slab in celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 9 si 14 grade Celsius in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana (cu valori usor mai scazute, de pana la 7-8 grade, asteptate in depresiunile din estul Transilvaniei), 12-17 grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei si 9-14 grade in nordul Moldovei.

Duminica vremea se va mai raci suplimentar in toata tara, urmand sa devina intr-un final normala termic pentru aceasta perioada. Potrivit prognozei Vremea.ro, mai ales in prima parte a zilei se vor mai semnala precipitatii locale predominant sub forma de ploaie in sudul tarii, iar in cursul noptii de sambata spre duminica la altitudini de peste 500 de metri isi vor mai face aparitia cu totul trecator si precipitatiile solide. Izolat in sudul Olteniei si al Munteniei cantitative de apa vor ajunge pana la 10-15 mm.

Vantul va sufla moderat spre tare in sudul si estul tarii si in general slab pana la moderat, cel mult moderat in restul teritoriului. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 3-8 grade Celsius in Transilvania, Maramures si Crisana, 9-14 grade in Banat si 3-8 grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova, cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in zona litorala.

Cantitatile de apa estimate a se acumula pana in seara zilei de duminica. Se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ploaie in mare parte din tara, insa acestea vor fi in general slabe cantitativ, cu exceptia sudului extrem, unde local se vor acumula pana la 15-20 de mm pe parcursul intregului interval. Sursa: kachelmannwetter.com, model ICON-EU (DWD).

Prognozele Vremea.ro sunt acum disponibile și pentru orașele de mai jos:
Dorohoi
Bals
Statiunea Bușteni
Mangalia
Dabuleni
Campulung
Calan
Tg. Lăpuș
Reghin
Rebra
Telciu
Târlișua
Chiuza
Budești
Gherla
Tg. BujorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.