Cum va fi vremea în intervalul 16 – 19 septembrie

Va avea loc o primă schimbare în aspectul vremii ce anunță venirea toamnei, pe măsură ce un front rece asociat unei depresiuni atmosferice situată în zona Rusiei europene va avansa către sud. Astfel, la munte vor cădea primele ninsori din sezon la altitudini mai mari de 1800 de metri, însă răcirea se va resimți și în zonele joase; întâi în jumătatea nordică a teritoriului, iar mai apoi și în sud. Precipitațiile nu vor fi prea consistente în schimb, frontul atmosferic urmând să fie destul de sărăcit de apă după trecerea peste întreaga parte nordică și central-nordică a Europei.

Vremea luni

Luni vremea încă va fi frumoasă și caldă în cea mai mare parte a țării. Doar în nordul extrem vor exista unele înnorări temporare, iar cu totul izolat va ploua slab spre seară.
Vântul va sufla slab până la moderat în majoritatea zonelor, cel mult moderat la munte.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 21 și 26 de grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei), 23-28 de grade în Banat și Crișana, 26-31 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 24-29 de grade în Moldova.

Vremea marți

Marți vremea se va răci ușor în jumătatea nordică a țării, unde și cerul va fi mai mult noros. Totuși, câteva ploi slabe se vor semnala doar local la munte și izolat în Transilvania, Maramureș, Crișana și nordul Moldovei.
Vântul va sufla moderat spre tare în majoritatea regiunilor, iar pe crestele montane rafalele vor ajunge până la 80-100 de km/h, conform prognozelor Vremea.ro.
Temperaturile maxime se vor situa în general între 20 și 25 de grade în Transilvania și Maramureș, 25-30 de grade în Banat și Crișana, 28-33 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, 26-31 de grade în jumătatea sudică a Moldovei și 21-26 de grade în cea nordică, cu cele mai scăzute valori așteptate în zona Obcinelor Bucovinei.

Vremea miercuri

Miercuri procesul de răcire a vremii va continua în nordul țării, însă aerul rece va ajunge și în regiunile sudice. Unele ploi slabe și trecătoare vor cădea local îndeosebi în prima parte a zilei în Banat, nordul Olteniei și în zona Carpaților Meridionali.
Vântul va sufla moderat spre tare în nordul teritoriului și slab până la moderat, cel mult moderat în sud și sud-est.
Temperaturile maxime vor fi încadrate în general între 16 și 21 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 21-26 de grade în Oltenia, 23-28 de grade în Muntenia și Dobrogea (cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în Lunca Dunării) și 18-23 de grade în Moldova.

Vremea joi

Abaterile termice estimate a se înregistra în cursul după-amiezii de joi. În toată țara vremea va fi mai rece în comparație cu media climatologică a perioadei, însă în regiunile sudice abaterile termice negative vor fi spectaculoase: până la 12-13 grade Celsius. Sursă: tropicaltidbits.com, model GFS.

Joi vremea va fi ușor mai rece în comparație cu media climatologică a perioadei în majoritatea regiunilor țării. În nordul teritoriului vremea se va ameliora ca aspect, însă în sud va fi o veritabilă zi de toamnă și va ploua pe spații relativ extinse, deși cantitățile de apa estimate de Vremea.ro a se înregistra nu vor fi semnificative.
Ca urmare a înseninării din noaptea de miercuri spre joi în nordul țării, local în depresiunile din estul Transilvaniei și izolat în vestul Transilvaniei, Maramureș și nordul Moldovei temperaturile minime vor cocheta cu pragul înghețului, în depresiunile Giurgeu și Ciuc fiind așteptate minime de -4…-2 grade Celsius.
Vântul va sufla slab până la moderat în cea mai mare parte a țării, cel mult moderat în estul Dobrogei.
Maximele termice vor urca la prânz până spre 13-18 grade în Transilvania și Maramureș, 15-20 de grade în Banat și Crișana, 12-17 grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 14-19 grade în Moldova, cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în sudul regiunii.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.