Prognoza pentru sfârșitul de săptămână 13 – 15 septembrie

Sfârșitul de săptămână va aduce o vreme frumoasă și caldă în mare parte din țară, România continuând să se afle într-un areal de presiune atmosferică ridicată. Doar sâmbătă în Carpații Orientali și în nordul Moldovei se vor semnala în mod local câteva averse slabe de ploaie, averse asociate unui sistem depresionar cu centrul departe de țara noastră (în zona Scandinaviei). Tot în aceste zone și temperaturile vor scădea ușor și se vor situa aproape de normele climatologice ale perioadei. În sudul țării va rămâne foarte cald, mai ales în Lunca Dunării, unde se vor înregistra maxime termice de până la 30-32 de grade Celsius.

Vremea de vineri

Vineri vremea va fi frumoasă și caldă în toată țara, cu un cer variabil spre mai mult senin.

Vântul va sufla slab în cea mai mare parte a teritoriului, cel mult slab până la moderat în sud-est.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 23 și 28 de grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei), 25-29 de grade în Banat și Crișana și 26-31 de grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Abaterile termice estimate a se înregistra în cursul după-amiezii de sâmbătă. În cea mai mare parte a țării temperaturile se vor situa peste media climatologică a perioadei, cu excepția Moldovei și a estului Carpaților Orientali, unde valorile termice vor fi ușor sub medie, datorită nebulozității ceva mai accentuate și a precipitațiilor slabe. Sursa: tropicaltidbits.com, model GFS.

Vremea sâmbătă

Sâmbătă local în Carpații Orientali, în nordul Moldovei și cu totul izolat în munții Apuseni vor cădea câteva averse slabe de ploaie, tot în aceste zone urmând să se răcească ușor comparativ cu ziua precedentă, conform prognozelor Vremea.ro. În schimb, sudul și vestul țării vor rămâne sub un cer variabil spre mai mult senin, iar temperaturile se vor situa considerabil peste media climatologică aferentă celei de-a două decade a lunii septembrie.

Vântul va sufla moderat spre tare în Moldova, Bărăgan, Dobrogea, sudul Crisanei, nordul Banatului și al Transilvaniei și slab până la moderat în restul țării.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 21 și 26 de grade în Transilvania și Maramureș, 24-29 de grade în Banat și Crișana (cu cele mai ridicate valori așteptate în sudul Banatului), 27-32 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, 23-28 de grade în jumătatea sudică a Moldovei și 18-23 de grade Celsius în cea nordică.

Prognoza pentru duminică

Duminică vremea va fi frumoasă în toată țară, cu un cer variabil spre mai mult senin.

Vântul va sufla slab în cea mai mare parte a teritoriului, cel mult slab până la moderat în estul Dobrogei.

Maximele termice vor urca la prânz până spre 20-25 de grade în Transilvania și Maramureș, 22-27 de grade în Banat și Crișana, 26-29 de grade în Oltenia (cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în sudul regiunii), 22-27 de grade în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei și 18-23 de grade în nordul Moldovei.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.