Cum va fi vremea în intervalul 25 – 28 martie

Următoarele zile vor marca o răcire a vremii, pe măsură ce dinspre nord-vestul continentului va fi advectat un aer de origine polar-oceanică pe partea anterioară a unui anticiclon situat în sud-vestul Europei. Doar luni temperaturile vor mai fi ridicate, în sudul țării urmând să se mai înregistreze valori de peste 20 de grade Celsius. Precipitațiile nu vor lipsi de asemenea, acestea se vor semnala în aproape toată țara, cu excepția Banatului, a vestului Transilvaniei și a vestului Olteniei. În zonele de șes va ploua, în timp ce la munte va ninge și vântul va sufla cu putere. Totuși, cantitățile de apă estimate a se acumula nu vor fi importante, numai cu totul izolat urmând să se acumuleze până la 10-15 mm.

Luni vremea va fi frumoasa si deosebit de calda in aproape toata tara. In nordul extrem vor fi unele innorari temporare si indeosebi dupa orele pranzului vor cadea cateva averse slabe de ploaie in mod izolat, ce vor fi insotite razlet si de fenomene electrice. Vantul va sufla moderat spre tare in Transilvania, Baragan si Dobrogea si slab pana la moderat, cel mult moderat in restul regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 14 si 19 grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana, 19-24 de grade in Oltenia (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in sudul regiunii), 19-22 de grade in Muntenia si 15-20 de grade in Dobrogea si Moldova.

Marti vremea se va raci si vor cadea ploi pe spatii relativ extinse in estul si sudul Transilvaniei, in Moldova, in Muntenia, in Dobrogea si in estul Olteniei, potrivit prognozei Vremea.ro. La munte va ninge si se vor depune pana la 10-15 centimetri de zapada proaspata, mai ales in Carpatii Meridionali. Izolat in vestul Munteniei si in estul Olteniei ploile vor fi ceva mai insemnate cantitativ si se vor acumula pana la 10-15 mm de apa. Vantul va suflа moderat in Moldova, Baragan si Dobrogea (cu unele intensificari temporare la tare in Baragan) si slab pana la moderat in restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 9 si 14 grade Celsius in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana, 13-18 grade in Oltenia, 11-16 grade in Muntenia si Dobrogea si 8-12 grade in Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate in zona Obcinelor Bucovinei.

Miercuri vor mai cadea unele ploi slabe local in Muntenia si Oltenia, in timp ce in restul regiunilor cerul va deveni variabil. Vantul va sufla tare in estul tarii si slab pana la moderat, cel mult moderat in celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor continua sa scada in toata tara si vor fi incadrate in general intre 5 si 10 grade Celsius in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei), 10-15 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 6-11 grade in Moldova.

Rafalele de vant estimate a se inregistra in cursul diminetii de joi in sudul Moldovei: pe alocuri viteza vantului la rafala va atinge 60-75 de km/h. Sursa: kachelmannwetter.com, model ICON.

Joi cerul va deveni mai mult senin in majoritatea zonelor tarii, iar precipitatiile se vor mai semnala doar cu totul izolat la munte, unde va ninge slab. Vantul va sufla moderat in sud-estul teritoriului si slab, cel mult slab pana la moderat in celelalte zone. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 5-10 grade in Transilvania si Maramures, 10-15 grade in Banat si Crisana (cu cele mai ridicate valori asteptate in Dealurile de Vest) si 8-13 grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova. In cursul noptii si al diminetii, datorita degajarii cerului de nori, temperaturile vor cobori sub pragul inghetului pe spatii extinse in centrul, estul si nordul teritoriului, urmand ca in depresiunile din estul Transilvaniei minimele termice sa se apropie chiar si de pragul gerului, respectiv -10 grade Celsius, conform modelelor numerice rulate de ido.ro.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.