Cum va fi vremea în weekend-ul 30 – 31 martie

Ultimele zile ale lunii martie vor aduce o vreme frumoasă și caldă, pe măsură ce un vast anticiclon situat în vestul și centrul Europei se va extinde și către părțile estice ale continentului. Precipitațiile vor lipsi cu desăvârșire, singurul fenomen meteorologic notabil urmând să fie ceața, care se va forma temporar în cursul nopților și al dimineților local pe văi și în depresiuni. În estul Transilvaniei se va mai produce îngheț ușor în cursul nopților, însă pomicultura nu va fi afectată, avansul vegetației în zonele respective nefiind la același nivel precum în sudul teritoriului.

Vineri vremea va fi frumoasa in aproape toata tara, unele innorari temporare fiind asteptate doar in regiunile estice, insa nu vor exista sanse pentru precipitatii. Vantul va sufla moderat in sud-estul teritoriului si mai mult slab in rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 9 si 14 grade in Transilvania si Maramures, 12-17 grade in Banat, Crisana si Oltenia (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in Dealurile de Vest) si 9-14 grade Celsius in Muntenia, Dobrogea si Moldova.

Sambata vremea va fi frumoasa in aproape toata tara si se va incalzi usor. Indeosebi dimineata pe vai si in depresiuni se va forma local ceata, care insa se va risipi destul de rapid odata cu rasaritul Soarelui. In depresiunile din estul Transilvaniei minimele termice mai pot cobori pana spre valori de -3…-4 grade Celsius. Vantul va sufla moderat in Moldova, Baragan si Dobrogea si mai mult slab in restul regiunilor. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 12 si 17 grade in Transilvania si Maramures, 15-20 de grade in Banat si Crisana si 13-18 grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate in sudul litoralului, datorita brizei reci a Marii Negre.

Abaterile termice estimate a se inregistra in cursul dupa-amiezii de duminica. Sursa: tropicaltidbits.com, model GFS.Duminica
aspectul vremii va ramane neschimbat fata de ziua de sambata, cerul urmand sa fie mai mult senin in toata tara, insa din nou dimineata se va forma local ceata pe vai si in depresiuni, in special in zonele centrale ale teritoriului. Vantul va sufla slab pana la moderat in sud-est si slab in celelalte regiuni. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 13-18 grade in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei), 17-22 de grade in Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia si Moldova si 14-19 grade in Dobrogea.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.