Cum va fi vremea în weekend-ul 1 – 2 februarie

Primele zile ale lunii februarie vor aduce o vreme chiar mai caldă în România decât în cele mai calde zile ale lunii ianuarie, cauza acestor deviații masive de temperatură urmând să o reprezinte circulația zonală a aerului în troposferă (de la vest către est), astfel încât de deasupra Oceanului Atlantic și a nordului Africii va fi advectat un aer tropical și relativ umed. Se vor semnala și precipitații predominant sub formă de ploaie, moderate cantitativ în regiunile intracarpatice și slabe în restul teritoriului.

Primește următoarea prognoză pe email

Vineri in vestul, centrul si nordul tarii vor cadea precipitatii mixte pe spatii relativ extinse, iar la munte va ninge. Unele ploi slabe locale se vor semnala si in Moldova, Baragan si Dobrogea. In vestul Muntilor Apuseni si in nord-vestul Carpatilor Orientali local cantitatile de apa vor ajunge pana la 15-20 de mm. La altitudini de peste 600-800 de metri va ninge si se va depune un strat nou de zapada de pana la 10-15 centimetri, insa inclusiv la munte odata cu lasarea serii precipitatiile se vor transforma treptat in ploi, datorita patrunderii unui aer considerabil mai cald in altitudine deasupra tarii noastre, potrivit prognozei vremea.ro.
Vantul va sufla tare la munte (cu rafale de pana la 130-140 de km/h pe creste, ca urmare a gradientului baric ridicat) si moderat, cel mult moderat la tare in restul regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 0 si 5 grade Celsius in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei), 5-10 grade in Banat si Crisana, 10-15 grade in Oltenia si 7-12 grade in Muntenia, Dobrogea si Moldova.

Sambata, 1 februarie, vremea se va ameliora ca aspect in aproape toata tara si se va incalzi accentuat, indeosebi in sud. Local in regiunile intracarpatice si izolat in estul tarii vor mai cadea unele precipitatii slabe sub forma de ploaie.
Vantul va continua sa sufle tare la munte si slab pana la moderat, cel mult moderat in restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 7 si 12 grade in Transilvania si Maramures, 11-16 grade in Banat si Crisana, 14-19 grade in Oltenia si Muntenia (cu cele mai ridicate valori asteptate in sud-vestul Olteniei) si 12-17 grade Celsius in Dobrogea si in Moldova.

Abaterile termice estimate a se inregistra in cursul dupa-amiezii de sambata. Apasă pe imagine pentru detalii.

Duminica vremea va continua sa fie deosebit de calda pentru prima decada a lunii februarie. Un nou front atmosferic va aduce precipitatii sub forma de ploaie pe arii relativ extinse in vestul, centrul si nordul tarii, in timp ce ninsori se vor semnala numai la altitudini de peste 1500-1800 de metri. Cantitatile de apa vor fi mai insemnate in Muntii Apuseni si in nordul Carpatilor Orientali, unde local se vor acumula pana la 20-25 de mm.
Vantul va sufla tare in centrul, nord-vestul si sudul tarii, iar pe crestele si platourile montane rafalele vor ajunge pana la 100-120 de km/h. In restul regiunilor vantul va sufla in general moderat. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 8-13 grade Celsius in Transilvania si Maramures, 11-16 grade in Banat si Crisana, 15-20 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in sudul Dobrogei) si 12-17 grade in Moldova.Un comentariu la „Cum va fi vremea în weekend-ul 1 – 2 februarie

  1. Agavriloaie Adrian

    Bună dimineața doamna ajuta va mulțumesc pentru prieteni cu mine la noi este vremea urâtă este inorat va mulțumesc mult sănătate pe viitor o zi frumoasa va doresc toate lumea

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.