Cum va fi vremea în weekend-ul 14 – 15 august

Finalul de saptamana va aduce o vreme frumoasa si calda pe intreg teritoriul tarii noastre, chiar deosebit de calda in vest si sud-vest, unde temperaturile se vor apropia si chiar vor trece usor de pragul caniculei.
Un camp de presiune ridicata se va solidifica in sud-estul Europei in urmatoarele zile, astfel incat nici precipitatiile nu vor vizita tara noastra in week-end, unele averse cu totul izolate fiind asteptate sa se produca numai in cursul dupa-amiezelor in zona montana inalta.

Sambata vremea va fi frumoasa in cea mai mare parte a tarii, cu un cer mai mult senin. Dupa orele pranzului unele innorari temporare isi vor face aparitia mai ales in Carpatii Meridionali, unde cu totul izolat se vor semnala cateva averse slabe de ploaie.
Pe litoral de asemenea vremea va fi frumoasa, iar temperatura apei marii va atinge cele mai ridicate valori din acest sezon: 27-28 de grade Celsius.

Vantul va sufla slab in cea mai mare parte a tarii, cel mult slab pana la moderat in sudul litoralului si pe crestele muntilor.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 27 si 32 de grade Celsius in Transilvania si Maramures, 30-35 de grade in Banat, Crisana si Oltenia si 28-33 de grade in Muntenia, Dobrogea si Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in zona Obcinelor Bucovinei.

Temperaturile maxime estimate a se inregistra in cursul zilei de duminica. Cel mai cald va fi, aproape ca de obicei in aceasta vara, in Banat si Oltenia, in timp ce in jumatatea estica a tarii abaterile termice relativ la media climatologica a celei de-a doua decade a lunii august, vor fi ceva mai scazute. Totusi, si aici se va resimti un usor disconfort termic, urmare a unui aer mai umed transportat in nivelele joase ale troposferei dinspre Marea Neagra.
Sursa: kachelmannwetter.com, model ICON-EU (DWD).

Duminica vremea va continua sa se incalzeasca usor si va deveni deosebit de calda pentru mijlocul lunii august in majoritatea regiunilor tarii. Cerul va fi mai mult senin pe aproape intreg teritoriul Romaniei, numai la munte izolat in cursul dupa-amiezii urmand sa isi faca aparitia unele averse slabe de ploaie insotite de descarcari electrice razlete.

Vantul va sufla slab in cea mai mare parte a tarii, cel mult slab pana la moderat in zona montana inalta.
Maximele termice vor urca la pranz pana spre 28-33 de grade in Transilvania si Maramures, 32-36 de grade in Banat, Crisana si Oltenia (cu cele mai ridicate valori asteptate in vestul Banatului si in sud-vestul Olteniei), 30-34 de grade in Muntenia si 28-32 de grade Celsius in Dobrogea si in Moldova.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.