Cum va fi vremea în weekend-ul 26 – 27 octombrie

Finalul de săptămână va fi ultimul din anul 2019 când vom avea parte de temperaturi specifice începutului de lună iunie în mare parte din țară. Regimul anticiclonic instalat în zona estică a Europei în ultimele săptămâni va începe să fie erodat treptat de către o zonă de presiune scăzută ce va avansa înspre nord-est dinspre bazinul central al Mării Mediterane, însă acest proces va începe abia săptămâna viitoare. Până atunci vremea va fi frumoasă în majoritatea regiunilor țării noastre, cu mențiunea că în depresiuni, în est și în sud-est ceața formată în cursul nopților va persista până spre orele după-amiezii, iar în consecință în aceste zone temperaturile vor fi ceva mai scăzute pe timpul zilei.

Sâmbătă vremea va fi frumoasă și deosebit de caldă în toată țara. Noaptea și dimineața în depresiunile intramontane, în Moldova, Muntenia și în Dobrogea se va forma ceață, ca urmare a umidității mai ridicate venită de deasupra Mării Negre în straturile inferioare ale troposferei.
Vântul va sufla slab în cea mai mare parte a țării, cel mult slab până la moderat în zonele montane înalte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 20 și 25 de grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei, unde local dimineața se va forma și brumă), 23-28 de grade în Banat, Crișana și Oltenia și 18-23 de grade Celsius în Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Abaterile termice estimate a se înregistra în cursul după-amiezii de duminică. Vremea va fi deosebit de caldă în toată țara, cu abateri termice pozitive chiar și de până la 12-13 grade Celsius așteptate în zonele de deal și de munte. Sursa: tropicaltidbits.com, model GFS.

Duminică potrivit Vremea.ro cerul se va menține mai mult senin în cea mai mare parte a teritoriului, din nou cu excepția depresiunilor intramontane, a estului și a sud-estului, unde local îndeosebi noaptea și dimineața se va forma ceată.
Vântul va sufla slab în majoritatea regiunilor, doar în nordul Carpaților Orientali acesta urmând să fie moderat. Temperaturile maxime se vor situa în general între 18 și 23 de grade în Transilvania și Maramureș, 21-26 de grade în Banat, Crișana și Oltenia (cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în sudul Banatului) și 19-24 de grade Celsius în Muntenia, Dobrogea și în Moldova, cu valori ușor mai scăzute în arealele unde ceața va persista până spre orele prânzului.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.