Cum va fi vremea în weekend-ul 31 august – 1 septembrie

Sfârșitul de săptămână nu va aduce nicio modificare în aspectul vremii față de ultimele 10 zile, aceeași zonă de presiune ridicată cantonată în estul Europei urmând să fie prezentă și în țara noastră, aducând cu sine un cer mai mult senin și temperaturi peste media climatologică a perioadei. Local în sud și sud-vest maximele termice vor mai atinge și depăși ușor pragul caniculei (35 de grade Celsius), însă și în restul teritoriului temperaturile se vor situa peste normalul termic specific perioadei. Precipitațiile vor fi foarte puține și se vor semnala îndeosebi în zonele montane, pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă.

Vremea de vineri

Vineri vremea va fi în general frumoasă în majoritatea regiunilor țării, numai local în Carpații Occidentali și Meridionali urmând să existe spre după-amiază condiții pentru producerea unor averse slabe de ploaie. Vântul va sufla slab în cea mai mare parte a țării, cel mult slab până la moderat în sud-est. Potrivit prognozei Vremea.ro, temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 28 și 33 de grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei), 31-36 de grade în Crișana, Banat și Oltenia, 30-34 de grade în Muntenia și 27-32 de grade în Dobrogea și Moldova.

Vremea sâmbătă

Sâmbătă cerul va fi mai mult senin în cea mai mare parte a teritoriului, cu excepția Carpaților Meridionali, unde după orele prânzului înnorările se vor accentua, iar izolat vor cădea averse slabe de ploaie însoțite de fenomene electrice. Vântul va sufla slab în jumătatea nordică a țării și slab până la moderat în cea sudică (cel mult moderat pe litoral). Temperaturile maxime se vor situa în general între 28 și 33 de grade Celsius în Transilvania și Maramureș, 31-36 de grade în Banat și Crișana, 30-35 de grade în Oltenia și Muntenia și 27-32 de grade în Dobrogea și Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate pe litoral și în estul Deltei Dunării.

Abaterile termice estimate a se înregistra în cursul după-amiezii de sâmbătă. Cea mai mare parte a teritoriului Europei va beneficia de o vreme mai caldă în comparație cu media climatologică a perioadei, inclusiv țara noastră, unde se vor înregistra abateri termice pozitive de până la 8-10 grade Celsius. Cel mai cald în raport cu normalul termic specific sfârșitului de luna august va fi în regiunile intracarpatice. Sursa: tropicaltidbits.com, model GFS.

Vremea duminică, 1 septembrie

Duminică, în prima zi calendaristică a toamnei, vremea va fi frumoasă și caldă în toate regiunile, cu un cer mai mult senin, iar condițiile pentru producerea unor precipitații oriunde în țară vor fi aproape nule. Vântul va sufla slab în cea mai mare parte a țării, cu excepția sud-estului, unde acesta va fi slab până la moderat, cel mult moderat. Maximele termice vor fi similare cu cele înregistrate în zilele precedente și vor urca la prânz până spre 28-33 de grade în Transilvania și Maramureș, 30-35 de grade în Banat, Crișana și Oltenia (cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în sudul Banatului), 29-33 de grade în Muntenia și Moldova și 26-31 de grade în Dobrogea.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.