Cum va fi vremea în weekend-ul 6-7 noiembrie

Finalul de saptamana va aduce o vreme in usoara racire la nivelul tarii noastre, pe partea posterioara a frontului atmosferic ce a afectat Romania in ultimele zile urmand sa fie advectat un aer ceva mai rece dinspre latitudini nordice. Cu toate acestea, temperaturile inca se vor mentine la valori usor mai ridicate decat ar fi normal pentru prima decada a lunii noiembrie, in sudul teritoriului maximele inca urmand sa se mai apropie de valoarea de 20 de grade Celsius.

Precipitatiile sub forma de ploaie vor continua sa cada in vest, centru si nord mai ales pe parcursul zilei de sambata, insa nu se asteapta inregistrarea unor cantitati foarte importante de apa (numai in sud-vest local se vor strange 10-15 mm).

Sambata cerul va fi variabil spre mai mult noros in majoritatea regiunilor, iar indeosebi in prima parte a zilei va mai ploua local in regiunile intracarpatice, nordul Moldovei si in Oltenia. Cantitatile de apa vor ajunge local pana la 8-10 mm in Subcarpatii Olteniei si in zona Muntilor Apuseni.

Vantul va sufla moderat la munte si in Baragan (cu rafale de pana la 40-50 de km/h), in timp ce in restul teritoriului acesta va fi slab, cel mult slab pana la moderat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 9 si 14 grade Celsius in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana, 12-17 grade in Oltenia, 14-19 grade in Muntenia si Dobrogea (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in sudul litoralului) si 10-15 grade in Moldova.

Duminica va mai ploua slab local in jumatatea vestica a tarii, cu precadere in prima parte a zilei. In regiunile estice nu se vor semnala precipitatii, insa umiditatea advectata de pe Marea Neagra va conduce la formarea norilor stratiformi si local a cetii.

Vantul va sufla moderat spre tare in zona montana inalta (cu rafale de pana la 60-70 de km/h), moderat in centrul Moldovei si slab, cel mult slab pana la moderat in celelalte regiuni.

Maximele termice vor urca la pranz pana spre 11-16 grade in Transilvania, Maramures si Crisana, 14-18 grade in Banat, 12-16 grade in Oltenia, 13-18 grade in Muntenia si Dobrogea si 11-16 grade Celsius in Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate in Bucovina.

Cantitatile de apa estimate a se acumula pana in noaptea de duminica spre luni. Va ploua mai ales in prima parte a intervalului pe spatii relativ extinse in jumatatea vestica a tarii, insa nu se vor strange cantitati foarte importante de apa, numai in nordul Olteniei si in zona Muntilor Apuseni urmand sa se acumuleze izolat cantitati de apa de pana la 10-15 mm.
Sursa: kachelmannwetter.com, model ICON-EU (DWD).Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.