Cum va fi vremea în weekend-ul 8 – 9 decembrie

Sfarsitul de saptamana va aduce o vreme inchisa in majoritatea zonelor tarii, dinspre vestul Europei urmand sa fim abordati de o serie de fronturi atmosferice succesive. Temperaturile se vor situa usor peste normele climatologice ale perioadei, dinspre Oceanul Atlantic urmand sa fie advectat un aer mai cald. Precipitatiile nu vor fi importante cantitativ, doar in Maramures urmand sa se stranga pana la 10-15 mm. La munte la altitudini mai mari de 1500 de metri va ninge viscolit si se va depune un strat subtire de zapada, cu precadere in masivele din vestul tarii.

Vineri cerul va fi variabil in aproape toata tara, cu unele innorari mai persistente doar in nord-vest, unde spre seara local va ploua slab. Vantul va sufla slab in cea mai mare parte a teritoriului, cel mult slab pana la moderat in Baragan si in Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre -1 si 4 grade in Transilvania si Maramures, 2-6 grade in Banat, Crisana si Oltenia si -1…4 grade in Muntenia, Dobrogea si Moldova, cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in Baragan.
Dimineata zilei de vineri inca va mai fi geroasa in depresiunile din estul Transilvaniei, unde minimele termice vor cobori pana spre valori de -12…-10 grade Celsius.

Sambata vremea va fi inchisa mai ales in vest, centru si nord, unde pe arii extinse va ploua slab. Unele ploi slabe izolate se vor semnala si in sud si est, dar mai cu seama dupa orele pranzului. In noaptea de sambata spre duminica cu totul izolat in Transilvania precipitatiile se vor transforma si in lapovite si ninsori. La munte va ninge si se va depune un nou strat subtire de zapada, iar in Maramures cu totul izolat cantitatile de apa vor ajunge pana la 10 mm. Vantul va sufla moderat in vestul extrem si in sud-est si mai mult slab in restul regiunilor. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 1 si 6 grade in Transilvania, Maramures si Crisana, 4-9 grade in Banat si 2-7 grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova, cu cele mai ridicate valori asteptate in zonele subcarpatice.

Cantitatile de apa estimate a se acumula pana in noaptea de duminica spre luni. Precipitatiile predominant sub forma de ploaie se vor semnala in aproape toata tara, insa vor fi in general slabe cantitativ; doar in Maramures se asteapta acumulari de pana la 10-15 mm (pe intreg parcursul intervalului). Sursa: kachelmannwetter.com, model ECMWF.

Duminica precipitatiile se vor restrange ca arie si vor mai cadea local doar in jumatatea nordica a teritoriului, insa vor fi slabe cantitativ. In prima parte a zilei cu totul izolat in Transilvania si in nordul Moldovei vor mai cadea si lapovite si ninsori. Vantul va sufla tare in Banat si Crisana, moderat in Baragan si Dobrogea si mai mult slab in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi incadrate in general intre 2 si 7 grade in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei), 5-10 grade in Banat, Crisana si Oltenia si 3-8 grade in Muntenia, Dobrogea si Moldova.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.