Cum va fi vremea în weekend-ul 9 – 10 mai

După câteva zile mai răcoroase, când s-au semnalat precipitații solide inclusiv la altitudini de 800-1000 de metri, finalul de săptămână va aduce o vreme în încălzire progresivă, pe măsură ce circulația maselor de aer se va reorienta la nivelul continentului dinspre nord-vest-sud-est către sud-vest-nord-est, presiunea atmosferică urmând să fie în creștere ușoară de asemenea. Precipitațiile vor lipsi cu desăvârșire, iar cerul va fi mai mult senin pe întreg parcursul intervalului.

Sambata vremea va fi frumoasa in toata tara, cu un cer variabil spre mai mult senin. Vantul va sufla moderat pe crestele muntilor si slab, cel mult slab pana la moderat in restul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 18 si 23 de grade in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra, aproape ca de obicei, in depresiunile din estul Transilvaniei), 22-27 de grade in Banat, Crisana si Oltenia si 19-24 de grade Celsius in Muntenia, Dobrogea si Moldova.

Duminica vremea va continua sa se incalzeasca usor, in conditiile unui cer mai mult senin in toata tara, astfel devenind deosebit de calda pentru aceasta perioada. Vantul va sufla slab in majoritatea zonelor, cel mult slab pana la moderat la munte si pe litoral.

Maximele termice vor urca la pranz pana spre 19-24 de grade in Transilvania si Maramures, 24-29 de grade in Banat si Crisana (cu cele mai ridicate valori asteptate in sudul Banatului), 22-27 de grade in Oltenia, Muntenia si Moldova si 20-25 de grade Celsius in Dobrogea.

Estimarea abaterilor termice pentru duminica seara. In timp ce in nord-vestul continentului un front rece foarte bine definit (front ce va ajunge si in Romania la inceputul saptamanii viitoare) va aduce temperaturi sub media climatologica a perioadei, tara noastra se va afla sub influenta unei mase de aer cald, astfel incat la nivel national se vor inregistra abateri termice pozitive si de 5-6 grade Celsius. Sursa: tropicaltidbits.com, model GFS.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.