Prognoza Vremea.ro pentru weekend-ul 8 – 9 februarie

După ciclonul mediteranean care a produs vânt foarte puternic și ninsori locale în țara noastră în ultimele zile, finalul de săptămână va aduce o stabilizare a vremii, ca urmare a avansului anticiclonului azoric către estul Europei. Astfel, doar vineri și în prima parte a zilei de sâmbătă va mai ninge local mai ales în jumătatea nordică a României. Temperaturile vor fi normale pentru această perioadă, iar în diminețile de sâmbătă și duminică va fi ger pe spații relativ extinse, cu precădere în zonele unde s-a așternut zăpadă proaspătă.

Vineri va ninge local in centrul si estul tarii si izolat in restul regiunilor. In Carpatii Meridionali se va mai depune izolat un strat de zapada de pana la 10 centimetri. Vantul va sufla tare la munte si in estul tarii (cu rafale de pana la 70-80 de km/h), in timp ce in restul zonelor va fi slab pana la moderat, cel mult moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre -2 si 3 grade Celsius in Transilvania si Maramures, 2-7 grade in Banat si Crisana, 5-10 grade in Oltenia, 2-7 grade in Muntenia si Dobrogea si -2…3 grade Celsius in Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in nordul extrem al regiunii.

Sambata cerul va fi variabil in estul tarii si mai mult senin in vest. In primele ore ale diminetii vor mai cadea unele ninsori slabe izolat in sudul Carpatilor Orientali. Ca urmare a inseninarii cerului in noaptea de vineri spre sambata, in centrul, vestul si sudul teritoriului temperaturile minime vor cobori local sub pragul gerului, indeosebi in zonele unde exista strat de zapada, potrivit prognozei Vremea.ro. In depresiunile intramontane minimele termice vor cobori usor chiar si sub pragul de -20 de grade Celsius. Vantul va sufla moderat in sud-estul tarii si la munte si mai mult slab in rest. Temperaturile maxime se vor situa in general intre -3 si 2 grade Celsius in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate in depresiunile din estul Transilvaniei), 0…5 grade in Banat, Crisana si Oltenia si -2…3 grade in Muntenia, Dobrogea si Moldova.

Temperaturile minime estimate a se inregistra sambata dimineata. In depresiunile intramontane din nordul Carpatilor Orientali temperaturile vor atinge (si chiar cobori usor sub) pragul de -20 de grade, insa ger va fi pe spatii relativ extinse si in restul regiunilor, cu exceptia sud-vestului. Si la Bucuresti in zonele pre-orasenesti stratul de zapada proaspat depus si cerul mai mult senin vor favoriza coborarea temperaturilor pana spre valori de -13…-11 grade Celsius. Sursa harta: kachelmannwetter.com, model ICON (DWD).

Primește următoarea prognoză pe email

Duminica cerul va fi mai mult senin in toata tara iar vremea va intra intr-un proces de incalzire, mai ales la munte. Vantul va sufla moderat la munte si mai mult slab in restul teritoriului. Dimineata local in centrul tarii temperaturile vor mai cobori usor sub pragul de -10 grade Celsius. Maximele termice vor urca la pranz pana spre -1…4 grade in Transilvania si Maramures, 3-8 grade in Banat si Crisana, 5-10 grade in Oltenia si Muntenia (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in zonele subcarpatice) si 3-8 grade Celsius in Dobrogea si Moldova.

Prognozele numerice Vremea.ro, acum și pentru următoarele localități din România:Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.